Auld Lang Syne är en låt som oftast sjungs vide tolvslaget på nyårsafton i de flesta engelsktalande länder. En låt som jag kan tänka mig även många i Sverige förknippar med just nyår från många filmer, även om vi här hemma (och många andra över hela världen) spelar ABBAs Happy New Year när klockan slår tolv.

Popmuzik Popcast

Den amerikanska sångerskan Leah James gör här en magisk tolkning av just Auld Lang Syne. Här är den drömliknande och filmiskt när den avskalat och lite suggestivt byggs upp med piano, ambienta synthar och stråkar. Det är som gjort för en slowmotion-scen i en film och jag får lite Sarah McLachlan-vibbar över det hela.
Riktigt snyggt!

Tolkningen är med på Leahs EP December, som är en samling av säsongslåtar som sätter stämningen för julen, helgerna och vintern.

Om tolkningen berättar sångerskan för bloggen:

”Skönheten bakom texten till Auld Lang Syne har alltid varit djupt rörande och meningsfull för mig. Den uppmanar oss att se framåt i framtiden med hopp och påminner oss om att minnas vårt förflutna med tacksamhet och uppskattning. Chansen att spela in en så ikonisk låt har varit en stor glädje för mig.”

Njut av denna magiska tolkning av denna klassiker här i bloggen.

Följ Leah James på sociala medier.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.