Auld Lang Syne är en låt som oftast sjungs vide tolvslaget på nyårsafton i de flesta engelsktalande länder. En låt som jag kan tänka mig även många i Sverige förknippar med just nyår från många filmer, även om vi här hemma (och många andra över hela världen) spelar ABBAs Happy New Year när klockan slår tolv.

Följ på Apple Music

Den amerikanska sångerskan Leah James gör här en magisk tolkning av just Auld Lang Syne. Här är den drömliknande och filmiskt när den avskalat och lite suggestivt byggs upp med piano, ambienta synthar och stråkar. Det är som gjort för en slowmotion-scen i en film och jag får lite Sarah McLachlan-vibbar över det hela.
Riktigt snyggt!

Tolkningen är med på Leahs EP December, som är en samling av säsongslåtar som sätter stämningen för julen, helgerna och vintern.

Om tolkningen berättar sångerskan för bloggen:

”Skönheten bakom texten till Auld Lang Syne har alltid varit djupt rörande och meningsfull för mig. Den uppmanar oss att se framåt i framtiden med hopp och påminner oss om att minnas vårt förflutna med tacksamhet och uppskattning. Chansen att spela in en så ikonisk låt har varit en stor glädje för mig.”

Njut av denna magiska tolkning av denna klassiker här i bloggen.

Följ Leah James på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.