Det har nu gått tio år sedan Alyssa Reid släppte sin debutsingel Alone again som streamats över 50 miljoner gånger. Låten i sig är en tolkning på Hearts klassiker Alone från 1987. I Reids original var även P. Reign med, men nu när det är dags för sångerskan att återvända till låten gör hon det just ensam.

Apple Music Svensk Pop

Produktionen avskalad och vacker. Stråkar och piano bygger upp stämningen tillsammans med slagverk. Över hela ligger Reids sång som gör låten sårbar och underbart vacker.

Sångerskan berättar:

Alone again förband oss genom kärlek, förlust och livserfarenhet på sätt som jag brukade bara drömma om att min musik skulle göra. Jag skulle vilja säga tack till de som växte upp med den här låten. Som obevekligt tryckte på den där upprepa-knappen och släppte in mig i sina hjärtan. Det är galet att alla dessa år senare har den här låten fått sitt eget liv och har gjort det möjligt för oss att fira vem vi har blivit, och minnena som fick oss hit. Tack för att du växer med mig. Jag är väldigt glad över att få dela denna speciella jubileumsversion, som jag känner verkligen representerar vad den här historien alltid har känts som för mig. Tack för det senaste decenniet. Här är 10 till.”

Följ Alyssa Reid på sociala medier.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.