Midvinternattens köld är hård, men vi kan värma dig med en knippe popfavoriter från den senaste veckan. Johan och Sebastian listar några av sina favoriter som du kan fylla din spellista med.
Trevlig lyssning.

Svensk Pop Apple Music

Darin – Give you up 

Är det inte lite The Weeknd över den här låten? I alla fall väldigt mycket Michael. Darin släpper äntligen EP:n My Purplu Clouds och självklart sparade han den mest välproducerade singeln till sist. Give you up är läckert balanserad mellan mörker och ljus, helt klart i min smak. 

Linus and the Moon – To the Moon and back

Snyggt retrodoftande popballad med glimrande synthar och en produktion som kryddats med för 80-talet tidstypiska elgitarrer. Det är en kärleksballad med ett extra skimmer av neonfärgat ljus över sig. Underbar pop!

Sam Ryder – Tiny Riot 

Plattan är ömsom vin ömsom vatten men Tiny Riot däremot! Kraftfullt och explosivt visar sångaren vilken genre han ska syssla med och gör det nästan löjligt lätt. Lyssna till sista tonen där Ryder bara stilar med sitt vokala omfång. 

SZA – SOS 

Dags för platta! Med sin sköna stämma och soul/R&B-touch är SZA en högaktad musiker. Som allra störst framgång har hon dock haft i sällskapet med andra. Därav ska det bli spännande att se om fjärde solo-plattan ger henne den skjuts hon förtjänar. Singeln SOS är oavsett rörande vacker. 

Lana Del Rey – Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd.

Lana hatar inte långa låt- eller albumtitlar. Men det är vemodigt och vackert så man dör. Så även när hon släpper första smakprovet och tillika titelspåret från kommande albumet Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd. Kombinationen Lana och Jack Antonoff är som vanligt den bästa.

Mohelá + Den Svenska Björnstammen – Rädda mig  

Döm av min förvåning när nyheten droppade att dessa två akter skulle samarbeta. Men nu när jag hört resultatet är jag faktiskt blown away. Med en snygg sampling och cross-over får Vart jag mig i världen vändernytt ljus och uppdateras i en 2022-skrud. 

Dove Cameron – Girl like me 

Charlies Angels reinkarneras och på ett bra sätt den här gången. Dove Cameron ger oss överdoser av feminin energi och orädd styrka. Det här andas hit lång väg! 

Maja Räihä – Nån av oss

Med en emotionell inledning som sedan exploderar i pulserande basgång och pop imponerar Maja Räihä stort på mig med singeln Nån av oss. Det är liksom en perfekt mix av Robyn-elektro och Maggio-texter i en och samma låt. Älskart’!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011