Frida Braxell är tillbaka i bloggen.
Nya singeln heter Bitar av himlen och med den bjuder sångerskan oss på en vemodig låt som fångar känslan av tomhet. När livet känns som ett enda stort vakuum och man hamnat i någon av en inre kris där man tappat bort sig själv. Eller som Frida sjunger:

DOLBY ATMOS

”Det ligger bitar utav himlen på marken. Jag måste börja om igen. Men fast jag hittar i varenda stad i Sverige kan jag ändå inte hitta hem.”

Arrangemanget är sjukt snyggt. Ambient och svävande känsla i inledningen, som sedan målas upp av piano och stråkar. Det är filmiskt, vackert och imponerade. En klassisk poplåt som känns lyxig i sin förpackning. Det är sällan man hör denna typ av arrangemang och detaljrikedom i en låt idag. Vilket gör både Bitar av himlen och Frida unik.

Bitar av himlen är producerad av Nicklas Thelin och med singeln släpper Frida fjärde nedslaget från kommande albumet Allt vi trodde på som kommer till våren.

Jag kontaktade Frida lite spontant via zoom för att få hennes berättelse om låten och arbetet med den. Det blev denna härliga intervju som du kan se här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011