Känner ni igen rösten? Det är inte så konstigt i så fall Daniel Gidlund är nämligen sångaren på Nause odödliga hit Made of. Den egna musiken skiljer sig dock monumentalt från EDM. På den aktuella EP:n Never Ending Night presenterar artisten en avskalad organiskt driven samling som sätter hans starka sångröst i fokus.

Popmuzik Podcast

”Musiken och skapandet är det absoluta nolläget för mig. Det är en naturlig drivkraft som jag alltid dras tillbaka till. Mitt uttryck är melankoli med en strimma hopp. Den dystra sidan av det hela ger mig kickar och euforiska känslor när allt sitter.”

Daniel Gidlund

Utöver låtskrivare, producent och artist är Daniel därtill sångpedagog och musiklärare. Han har förutom samarbetet med Nause skrivit låtar till Dada Life och King Princess. EPn Never Ending Night går i linje med artistens tidigare släpp men är ännu mer personligt och utlämnande. Över minisamlingens fem spår finner vi berättelser om avslutad kärlek och reflektion. Ur artistens porer sipprar råa känslor och självtvivel fram. Något han genom penna och papper filtrerar till ömsinta poplåtar på kring fyra minuter. Det ska bli spännande att upptäcka ännu fler sidor av artisten Daniels Gidlunds känsloliv.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011