Att det finns ett kemiskt utbyte mellan två individer för att det ska uppstå en gnista är vedertaget. Det samma gäller faktiskt för musik. En bra låt definieras av att vi som lyssnare känner något när vi hör text, melodi och ackompanjemang. Gruppen KEMI debuterar genom att ge oss överdoser av känslor när de släpper den melankoliska singeln Kemi som fyndigt nog är både spårets titel och gruppens namn. Ett genomtänkt drag och detalj som jag gillar skarpt. 

DOLBY ATMOS

Denna relativt nystartade trio föddes under pandemitiden och består av Buster Moe, Joakim och Linus. De tre musikerna är från olika delar av sverige men sammanfördes genom chatten Discord och deras gemensamma intresse för datorspel. Även om gameandet var en starkt förenande faktor tog musikintresset överhand. När trion sedermera träffades i verkligheten uppstod det omedelbart kemi. Så namnet känns därmed extremt passande. 

Ljudbilden drivs av organisk instrumentering, svävande elgitarrer och ömsint sång. Helheten blir trollbindande och rogivande likt den vackraste av vaggvisor. Känslan i instrumenteringen harmonierar perfekt med texten som talar om hjärtesorg.

”Låten handlar om ett uppbrott från en kärleksrelation. Om sorg, förtvivlan och ilska och en riktigt tuff period.  Ur denna våg av känslor föddes den här låten.”

KEMI
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011