Att det finns ett kemiskt utbyte mellan två individer för att det ska uppstå en gnista är vedertaget. Det samma gäller faktiskt för musik. En bra låt definieras av att vi som lyssnare känner något när vi hör text, melodi och ackompanjemang. Gruppen KEMI debuterar genom att ge oss överdoser av känslor när de släpper den melankoliska singeln Kemi som fyndigt nog är både spårets titel och gruppens namn. Ett genomtänkt drag och detalj som jag gillar skarpt. 

Nordiska Favoriter

Denna relativt nystartade trio föddes under pandemitiden och består av Buster Moe, Joakim och Linus. De tre musikerna är från olika delar av sverige men sammanfördes genom chatten Discord och deras gemensamma intresse för datorspel. Även om gameandet var en starkt förenande faktor tog musikintresset överhand. När trion sedermera träffades i verkligheten uppstod det omedelbart kemi. Så namnet känns därmed extremt passande. 

Ljudbilden drivs av organisk instrumentering, svävande elgitarrer och ömsint sång. Helheten blir trollbindande och rogivande likt den vackraste av vaggvisor. Känslan i instrumenteringen harmonierar perfekt med texten som talar om hjärtesorg.

”Låten handlar om ett uppbrott från en kärleksrelation. Om sorg, förtvivlan och ilska och en riktigt tuff period.  Ur denna våg av känslor föddes den här låten.”

KEMI
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.