Att det finns ett kemiskt utbyte mellan två individer för att det ska uppstå en gnista är vedertaget. Det samma gäller faktiskt för musik. En bra låt definieras av att vi som lyssnare känner något när vi hör text, melodi och ackompanjemang. Gruppen KEMI debuterar genom att ge oss överdoser av känslor när de släpper den melankoliska singeln Kemi som fyndigt nog är både spårets titel och gruppens namn. Ett genomtänkt drag och detalj som jag gillar skarpt. 

Svensk Pop

Denna relativt nystartade trio föddes under pandemitiden och består av Buster Moe, Joakim och Linus. De tre musikerna är från olika delar av sverige men sammanfördes genom chatten Discord och deras gemensamma intresse för datorspel. Även om gameandet var en starkt förenande faktor tog musikintresset överhand. När trion sedermera träffades i verkligheten uppstod det omedelbart kemi. Så namnet känns därmed extremt passande. 

Ljudbilden drivs av organisk instrumentering, svävande elgitarrer och ömsint sång. Helheten blir trollbindande och rogivande likt den vackraste av vaggvisor. Känslan i instrumenteringen harmonierar perfekt med texten som talar om hjärtesorg.

”Låten handlar om ett uppbrott från en kärleksrelation. Om sorg, förtvivlan och ilska och en riktigt tuff period.  Ur denna våg av känslor föddes den här låten.”

KEMI
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.