Jag ska inte sticka under stolen med att jag alltid älskat Melodifestivalen.
Jag verkligen led den gången i slutet av 80-talet jag och minna vänner skulle skita i att se programmet för att spela poker i en av våra sjöbodar (kommer en från Hunnebsotrand så finns det ett par sjöbodar att välja på). Vi hade dock på programmet på en gammal radio, så vi kunde lyssna med ett halvt öra. Men jag kände ändå att det var lite jobbigt att sitta där i den rökfyllda boden och inte kunna se mitt favoritprogram.
Sedan är jag dock inte så supernördig att jag skulle kunna placera 30 låtar på rätt år, eller att jag gjorde statistik över röstnigen och så vidare. Utan jag hade nog en ganska vanlig inställning till programmet. -Jag såg det, stod för att jag såg det och hittade massa låtar att älska och hata.

Följ på Apple Music

Med bloggen har jag varje år skrivit mina åsikter om programmet i mina Dagen efter schlager-inlägg, där jag tycker till om produktinen, låtarna, presentatörerna, manuset och främst hur folk har röstat.
Det byggdes på med en del intervjuer med några av artisterna förra året, och min plan i år var faktiskt att tigga till mig en ackreditering från SVT för att kunna följa med cirkusen i alla fall i Malmö, Göteborg och Solna. Men SVT vill inte ha bloggare på plats.
Dessa skulle störa de riktiga medierna och vara i vägen.
SVT verkar inte veta att det är bloggare som Schlagerprofilerna, Scandipop, Kulturbloggen, Being Blogged och i viss mån deras egna PSL som faktiskt är den kanal journalister själva vänder sig till för att läsa om artisterna de själva inte kan något om. Det är här passionen för tävlingen finns.
Visst, de når fler läsare med Aftonbladet och Expressen, så den folkliga biten finns ju där.
Men att en ganska sansad bloggare på snart 40 år, som har ett bra rykte inom musikbolagen skulle vara i vägen för de andra journalisterna är nog att vara dålig på sin hemläxa.
Jag är knappast en 14-åring som vill få en autograf (har faktiskt aldrig ens bett om en trots alla artister jag träffat de senaset åren). Jag vill lyfta fram artisten och hens roll i just Melodifestivalen.
Så för att visa SVT att även om det heter blogg (och inte nättidning) så kan en göra ett än mer seriöst jobb än kanske lokalrepporten på den Värmländska tidningen som ser schlagercirkusen som en anledning att få komma ifrån frugan och festa lite på bortaplan.
Efter lite mailskickande fick jag bokat upp en hel del artister för intervjuer – både några längre via telefon och några kortare snabba frågor via mail. Det gör att även om Being Blgged inte kommer att vara på plats, så kommer ni få en bra presentation av artisterna, låtarna och festivalen här i bloggen.
Vill ni ha än mer närgående rapportering från arenan så ska ni klicka över till Schlagerprofilerna som skriver direkt från plats varje vecka. Så bokmärk även deras sida.
I början av nästa vecka drar i alla fall denna blogg igång med intervjuer och artiklar mer eller mindre varje dag ända till sista delfinalen är över.
Hoppas vi ska ha en riktigt kul schlagerperiod tillsammans!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011