Melodifestivalen 2013 – Inför

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Jag ska inte sticka under stolen med att jag alltid älskat Melodifestivalen.
Jag verkligen led den gången i slutet av 80-talet jag och minna vänner skulle skita i att se programmet för att spela poker i en av våra sjöbodar (kommer en från Hunnebsotrand så finns det ett par sjöbodar att välja på). Vi hade dock på programmet på en gammal radio, så vi kunde lyssna med ett halvt öra. Men jag kände ändå att det var lite jobbigt att sitta där i den rökfyllda boden och inte kunna se mitt favoritprogram.
Sedan är jag dock inte så supernördig att jag skulle kunna placera 30 låtar på rätt år, eller att jag gjorde statistik över röstnigen och så vidare. Utan jag hade nog en ganska vanlig inställning till programmet. -Jag såg det, stod för att jag såg det och hittade massa låtar att älska och hata.

Med bloggen har jag varje år skrivit mina åsikter om programmet i mina Dagen efter schlager-inlägg, där jag tycker till om produktinen, låtarna, presentatörerna, manuset och främst hur folk har röstat.
Det byggdes på med en del intervjuer med några av artisterna förra året, och min plan i år var faktiskt att tigga till mig en ackreditering från SVT för att kunna följa med cirkusen i alla fall i Malmö, Göteborg och Solna. Men SVT vill inte ha bloggare på plats.
Dessa skulle störa de riktiga medierna och vara i vägen.
SVT verkar inte veta att det är bloggare som Schlagerprofilerna, Scandipop, Kulturbloggen, Being Blogged och i viss mån deras egna PSL som faktiskt är den kanal journalister själva vänder sig till för att läsa om artisterna de själva inte kan något om. Det är här passionen för tävlingen finns.
Visst, de når fler läsare med Aftonbladet och Expressen, så den folkliga biten finns ju där.
Men att en ganska sansad bloggare på snart 40 år, som har ett bra rykte inom musikbolagen skulle vara i vägen för de andra journalisterna är nog att vara dålig på sin hemläxa.
Jag är knappast en 14-åring som vill få en autograf (har faktiskt aldrig ens bett om en trots alla artister jag träffat de senaset åren). Jag vill lyfta fram artisten och hens roll i just Melodifestivalen.
Så för att visa SVT att även om det heter blogg (och inte nättidning) så kan en göra ett än mer seriöst jobb än kanske lokalrepporten på den Värmländska tidningen som ser schlagercirkusen som en anledning att få komma ifrån frugan och festa lite på bortaplan.
Efter lite mailskickande fick jag bokat upp en hel del artister för intervjuer – både några längre via telefon och några kortare snabba frågor via mail. Det gör att även om Being Blgged inte kommer att vara på plats, så kommer ni få en bra presentation av artisterna, låtarna och festivalen här i bloggen.
Vill ni ha än mer närgående rapportering från arenan så ska ni klicka över till Schlagerprofilerna som skriver direkt från plats varje vecka. Så bokmärk även deras sida.
I början av nästa vecka drar i alla fall denna blogg igång med intervjuer och artiklar mer eller mindre varje dag ända till sista delfinalen är över.
Hoppas vi ska ha en riktigt kul schlagerperiod tillsammans!


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.