Omedelbart greppar den luftiga elgitarren på PENNY X nya single Stupid tag i mig. Sångarens snygga stämma guidar oss igenom en singel som talar om att inse hur illa ett förhållande faktiskt var för en. Men att det samtidigt skulle vara lättare att gå tillbaka till ovissheten för att bespara sig känslan av att känna sig utelämnad. I kölvattnet av ett brustet förhållande menar artisten nämligen att det kan vara svårare att behöva ta itu med konsekvenserna än att faktiskt aktivt vara kvar i relationen. En ambivalens många troligtvis kan känna igen sig i.

Popmuzik Podcast

Ljudbilden är läckert melankolisk och hämtar inspiration från pop, punk och trap. Den sammanlänkande faktorn är gitarrslingan som är ständigt närvarande men växlar i intensitet genom lyssningen. Det organiska inslagen kontrasteras snyggt mot elektroniska trummor och syntar. Helheten blir bitterljuv och optimal för den mörkare och kallare delan av året.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011