Dags för en debutant i bloggen igen.
Kustvägen är ett band från Malmö under ledning av Charlie Kristensson på sång och gitarr.
Först ut med bandet är singeln Som din far, som spelats in på anrika Tambourine Studios i Malmö med Erik Sunding bakom sparkarna.
Resultatet är alt-country på skånska där starka melodier och spelglädje står i fokus.

POPMUZIK LOVER 2

Jag bad Charlie berätta mer om sig själv och Kustvägen för oss, som du kan läsa i denna intervju.

Hej Charlie! Hur känns det nu när debutsingeln med Kustvägen är ute? 

Hallå! Det känns såklart väldigt roligt. Det spenderas en hel del tid i studion och allting kring låtskrivande och mixningen tar ju sin tid, så det är verkligen en förlösande känsla när det är färdigt. Sen har jag absolut varit lite nervös inför släppet också. Främst eftersom jag kom på att det blir första gången någon hör mig sjunga på riktigt, förutom dom i bandet då. Det kan kännas lite intimt och utelämnande när man är vad vid att stå i bakgrunden som gitarrist. Men i första hand är det verkligen bara kul!

Hur landade du i namnet Kustvägen förresten? 

Namnet kommer från vägen som går längs sydkusten och igenom byn Abbekås där jag är uppväxt. Jag är lite nostalgiskt lagd sådär, så det var ditåt tankarna gick när jag skulle tänka ut något passande.

Om du skulle beskriva er som band och er musik, vad skulle du säga då? 

Jag brukar beskriva musiken lite som alt-country på skånska med Elliott Smith-inspirerad sång, inte så mycket twang liksom. 

Du har främst varit gitarrist i olika bandkonstellationer. Vad fick dig att ta steget fram till mikrofonen i detta projektet? 

Jag har alltid suttit hemma och nynnat på melodier när jag spelat gitarr och ibland har det dykt upp vissa textfraser som jag fastnat vid eller någon särskild melodi. Då har det aldrig riktigt varit tänkt att bli färdiga låtar eller att bli något som nån skulle höra, ännu mindre ges ut. Detta ändrades sakteligen när jag visade lite idéer för mitt dåvarande band och fick oväntat positiv respons. Därefter växte det alltmer fram en tanke om att det kanske skulle gå att göra något av det ändå och nu är som sagt första släppet ute!

Du har med dig Dennis Kristensson, Therese Do och Erik Malmberg Hidestål i bandet också. Hur blev det just ni som blev Kustvägen? 

Min bror har jag haft med mig i alla musikaliska projekt sedan jag gick på gymnasiet, så det var en självklarhet även denna gången. Erik, som spelar bas, har jag spelat från och till med sedan 2014, så det kändes också som hemma. Sen hade jag med mig Mårten Pettersson och Therese Do i studion som bland annat hjälpte till med stämmor, piano och andra pålägg. Mårten och Therese är inte med i bandsättningen annars utan där har vi Hannes Åhrman på gitarr och sen har vi fått en fantastisk violinist i form av Goran Petrovski som nyss flyttat hitt från Makedonien.

Vad känner du är den stora utmaningen att skriva låtar för ditt egna projekt om man jämför med dina tidigare band? 

Skillnaden från tidigare projekt är att det är mycket lättare att få fram låtar nu när jag själv sjunger. Jag behöver inte längre berätta för en annan sångare hur jag tänker att sången ska vara och försöka få den personen att gestalta min vision. I perioder skriver jag väldigt mycket musik, så då är utmaningen nästan främst att lägga band på mig själv och kanske inte komma med tre nya låtar till varje rep. Det blir lite väl jobbigt för bandet att hålla reda på allting då har jag märkt, men det är ju ett tacksamt problem.

Berätta lite om arbetet med låten Som din far. Hur kom den till och vad inspirerade dig i texten? 

De flesta av mina låtar tar sin början i lite av ett omedvetet stadie. Ofta är det de första som flyger ur en när man sätter sig och plinkar efter jobbet eller en lördagsmorgon. Ibland är det bara nån fras som dyker upp eller så kan det vara en färdig låt med vers och refräng. Jag försöker ibland att aktivt sätta mig ner och skriva musik, men det går sällan bra. Som din far kom till på detta viset också. Kort jag väl säga att det är en låt om min pappa och att hitta sina rötter, men med risk för att klä av musiken för mycket, så jag håller nog där sen och lämnar resten till lyssnaren. Nu lät jag kanske lite som killen från nyhetsmorgon för massa år sedan som inte ville prata om sin musik.

Är låten början på en rad låtar eller blir det ett helt album? Hur går tankarna? 

Det är absolut början på något mer. Jag håller på att spela in akustisk-EP hemifrån och sen i början på nästa år går vi förhoppningsvis hela bandet in i Tambourine studios igen och spelar in lite fler låtar. Så får vi se om det blir ett album eller om vi delar upp det i flera släpp.

Vad kan vi se fram emot under hösten för er del. Blir det några spelningar?

Det händer lite grejer! 12 november gör vi vår debutspelning på Mässingshornet i Malmö, sen spelar vi den 25 november på studentpuben här i Malmö också. Därefter kan vi dyka upp lite varstans!

Tack så mycket och lycka till med musiken. 

Tack själv!

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011