Det är något fascinerande med vampyrer. Inom populärkulturen har dessa varelser alltid varit mytomspunna och spännande. Det är ju inte för inte som det gjort så många filmer och böcker med vampyrtema. De är den ultimata antagonisten som man både älskar, har sympati för och samtidigt är lite rädd för.

Nordiska Favoriter

Smith, Lyle and Moore använder vampyren som metafor när man går från barn till vuxenlivet. Att man inte ändras på insidan och känner sig evigt ung, men helt plötsligt har man andra krav och man ska ses som vuxen. Jag tycker det blev en intressant liknelse. Att vårt sinne är som evigt unga vampyrer, medan kroppen åldras.

Resultatet av dessa tankar är den arenadorftande singeln Vampire. Här skapar filmiska synthar och feta pukor en låt lika storslagen som vampyrerna själva.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011