Det är något fascinerande med vampyrer. Inom populärkulturen har dessa varelser alltid varit mytomspunna och spännande. Det är ju inte för inte som det gjort så många filmer och böcker med vampyrtema. De är den ultimata antagonisten som man både älskar, har sympati för och samtidigt är lite rädd för.

Nordiska Favoriter

Smith, Lyle and Moore använder vampyren som metafor när man går från barn till vuxenlivet. Att man inte ändras på insidan och känner sig evigt ung, men helt plötsligt har man andra krav och man ska ses som vuxen. Jag tycker det blev en intressant liknelse. Att vårt sinne är som evigt unga vampyrer, medan kroppen åldras.

Resultatet av dessa tankar är den arenadorftande singeln Vampire. Här skapar filmiska synthar och feta pukor en låt lika storslagen som vampyrerna själva.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
KMR Studios

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.