Pulserande pop i sin renaste form. Amerikanska Catherine Moan och Primer går ihop för att ge oss den nostalgiska låten My Heart. Med tanke på hur lysande resultatet är kan man knappt tänka sig att den här låten inte ens var ämnad att se dagens ljus.

Apple Music Svensk Pop

My Heart var en låt som jag startade för ett par år sedan som jag trodde var avsedd att dö på min hårddisk. Den handlar om ohälsosam altruism och att inte kunna bryta en cirkel. Jag lyckades dock aldrig få låten över mållinjen. Men när jag började samarbeta med Catherine skickade jag den på ett infall till henne, utan att veta att hon helt skulle förvandla helheten känslan och stilen i låten till en helt ny nivå. Hon återupplivade My Heart.”

Primer

Samarbetet är det första för de två musikskaparna men absolut inte det sista. Tillsammans har de skapat en hel EP av glittrande synthpop och detta är endast att betrakta som ett litet smakprov. Genom att kombinera nostaligska synthesizers med modernt låtskrivande har Primer skapat ett sound som talar lika mycket till samtiden som det förflutna. Jag gillar starkt den upplyftande refrängen som kontrasteras mot melankoliska vokaler. Det andas på något sätt finsmakarpop som lika väl hade kunnat komma från Charli XCX. Vilket är en riktigt stor komplimang!

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.