Hookig melodi och en storartad produktion möts när barndomsvännerna Philip Montagu-Evans och Jennifer Åkerman samarbetar. Singeln Before the fire burns out markerar den första i en rad av låtar som förväntas inför en kommande EP. Bland produktionsvalen finner vi suggestiva syntar, organiska pukor och elgitarr. Nostalgiskt 80-tal ligger helt klart i luften men därtill har The Montagu även inkorporerat en skön folkmusik aura.

Popmuzik Popcast

På var sitt håll har musikskaparna haft ett starkt brinnande musikintresse men aldrig tänkt på att göra något tillsammans. Allt detta ändrades en sen lördagskväll i Brooklyn, New York, där de fann varandra i dörröppningen till Union Pool. Några veckor senare spelade de tillsammans på The Mondrian och resten är historia.

“Nu såhär flera år efter tiden i New York känns det som att vi borde samarbetat mycket tidigare, men allting har sin tid I guess. När låtskrivandet påbörjades hade vi en grundidé som kanske inte riktigt gick i enlighet med vad någon av oss hade gjort tidigare, men vi bestämde oss för att kasta oss ut i det obekväma och till slut hittade vi ett sound som kändes helt rätt. När Jen började sjunga första versen tänkte jag bara, jävlar vad fett det här kommer bli!”.

The Montagu

Den aktuella låten talar om att vi aldrig ska ta något för givet och därför inspireras av våra relationer med andra för att utnyttja det som en drivkraft att ständigt utvecklas.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Popmuzik in Dolby Atmos

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.