Hookig melodi och en storartad produktion möts när barndomsvännerna Philip Montagu-Evans och Jennifer Åkerman samarbetar. Singeln Before the fire burns out markerar den första i en rad av låtar som förväntas inför en kommande EP. Bland produktionsvalen finner vi suggestiva syntar, organiska pukor och elgitarr. Nostalgiskt 80-tal ligger helt klart i luften men därtill har The Montagu även inkorporerat en skön folkmusik aura.

DOLBY ATMOS

På var sitt håll har musikskaparna haft ett starkt brinnande musikintresse men aldrig tänkt på att göra något tillsammans. Allt detta ändrades en sen lördagskväll i Brooklyn, New York, där de fann varandra i dörröppningen till Union Pool. Några veckor senare spelade de tillsammans på The Mondrian och resten är historia.

“Nu såhär flera år efter tiden i New York känns det som att vi borde samarbetat mycket tidigare, men allting har sin tid I guess. När låtskrivandet påbörjades hade vi en grundidé som kanske inte riktigt gick i enlighet med vad någon av oss hade gjort tidigare, men vi bestämde oss för att kasta oss ut i det obekväma och till slut hittade vi ett sound som kändes helt rätt. När Jen började sjunga första versen tänkte jag bara, jävlar vad fett det här kommer bli!”.

The Montagu

Den aktuella låten talar om att vi aldrig ska ta något för givet och därför inspireras av våra relationer med andra för att utnyttja det som en drivkraft att ständigt utvecklas.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011