Att dansa gråtandes är en fantastisk paradox som kanske bara musik har förmågan att sammanföra. Artisten Karaboudjan har alltid dragit till låtar som bär på exakt den här inneboende kontrasten. Med inspiration från Outkast och Hey Ya! har sångaren skapat sin alldeles egna ledsamma pophymn i singeln Upside down. 

Popmuzik Podcast

”Jag brukar skriva sångmelodier runt instrumenten, och inte så mycket tvärtom. Vanligtvis närmar jag mig allt kreativt skrivande fritt från stela konturer eller koncept. Det är svårt att förklara, men egentligen en enkel idé att skapa som ett barn, fri från all kritik och utan några gränser.”

Karaboudjan

Karaboudjan är soloprojektet skapat av multiinstrumentalisten Billy Kim. Estetiken är drömsk indiepop med experimentella syntar och en atmosfärisk ljudbild. Uppvuxen i Inglewood, Kalifornien, i ett hem där föräldrarna spela musik dygnet runt har hans musikarv agerat stark inspiration  till det egna soundet. Redan som 17 åren flydde han nästet och gav sig ut på sin första nationella turné i USA. Bara stjärnorna vet vart detta ska sluta. Så luta er tillbaka när artisten tar med oss på en magisk resa långt bortom den jordiska existensen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.