Arenapoprock! GÄRNA säger jag. Till en ekande produktion och galopperande pukor golvar brittiska trion Belle Mt. mig med sin nya singel Life support. Tillsammans skapar de tre musikerna Matt Belmont på sång, Ben Worsley på gitarr och Chris Burgess på trummor indierock som drivs av insiktsfulla texter och starka melodispråk. Matts stämma är vad som omedelbart griper tag i mig och håller mitt intresse i ett tajt grepp tills dess att den dryga tre minuter långa lyssningen är över.

Favoriter Apple Music

Tittar vi på innebörden i låten så är det inte så konstigt att jag sitter trollbunden. Bakom en filmisk ljudbild döljer sig ett politiskt budskap där artisten talar till ett splittrat USA.

Amerika blev porträtterad som en kvinna på Life support och jag själv som den förvirrade patienten som vandrat från tryggheten på psykavdelningen och hamnat vid hennes säng. Jag övertygar mig själv om att vi borde vara tillsammans med en vision som endast bygger på en rosig bild som jag ser på hennes nattduksbord. Den illustrerar en idealiserad vision av det förflutna, fast besluten att inte ge upp eller se henne återvända till det.

Belle Mt.
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011