Arenapoprock! GÄRNA säger jag. Till en ekande produktion och galopperande pukor golvar brittiska trion Belle Mt. mig med sin nya singel Life support. Tillsammans skapar de tre musikerna Matt Belmont på sång, Ben Worsley på gitarr och Chris Burgess på trummor indierock som drivs av insiktsfulla texter och starka melodispråk. Matts stämma är vad som omedelbart griper tag i mig och håller mitt intresse i ett tajt grepp tills dess att den dryga tre minuter långa lyssningen är över.

Apple Music

Tittar vi på innebörden i låten så är det inte så konstigt att jag sitter trollbunden. Bakom en filmisk ljudbild döljer sig ett politiskt budskap där artisten talar till ett splittrat USA.

Amerika blev porträtterad som en kvinna på Life support och jag själv som den förvirrade patienten som vandrat från tryggheten på psykavdelningen och hamnat vid hennes säng. Jag övertygar mig själv om att vi borde vara tillsammans med en vision som endast bygger på en rosig bild som jag ser på hennes nattduksbord. Den illustrerar en idealiserad vision av det förflutna, fast besluten att inte ge upp eller se henne återvända till det.

Belle Mt.
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

KMR Studios
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.