Bandet Dearwoods från Dalsland släppte senast EP:n Still Waiting 2019. Efter fyra år är det nu dags att följa upp med ny EP som släpps under våren. Först ut från kvintetten är singeln White noise som du kan upptäcka här nedan.

Nordiska Favoriter

En låt vars dynamiska arrangemang sätter låten i nya riktningar efter varje stycke. Det är rockgitarrer som doftar 70-tals psykedelia som väs in med drömliknande sång och stark melodi. En låt som helt klart borde tilltala en bred publik. Från indiepopälskare till de som gillar mer melodisk rock.

Om White noise berättar bandet för bloggen:

“Under Musikhjälpen så budade vi till oss en av deras auktioner, vilket gjorde det möjligt för oss att packa väskorna och åka till Skåne för att spela in. Låten skrev sedan sig mer eller mindre självt, som att den fick en egen energi; ett eget liv. Vissa saker behöver bara få sägas och höras. Även, eller kanske i synnerhet, det svåra. Det hela blev en väldigt fin upplevelse som förstärktes ytterligare av att kunna bidra till Musikhjälpens angelägna insamling.”

White noise är skriven av Maria-Terese Olsson och Daniel Olsson, samt producerad av Ulf Blomberg, Peter Dahlström, Tommy Tift.

Dearwoods

Vad tyckte du?
+1
4
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011