Jimmy Jansson – kommer ni ihåg honom?
Han var med i tonårsgruppen Poets som ställde upp i Melodifestivalen 2002 med låten What Difference Does It Make?   samt att han även sjöng ledmotivet i Disneyfilmen Skattkammarplaneten .
Som soloartist slog han igenom i talangserien Fame Factory, där han även träffade sin dåvarande flickvän Sandra Dahlberg .
Under mitten av 2000-talet ställde han upp solo i Melodifestivalen med låtarna Vi kan gunga samt Amanda .
Efter det blev det ganska tyst kring artisten Jimmy, men det betyder inte att han lade musiken på hyllan. Tvärt om började han istället arbeta mer med att skriva och producera för andra artister.
På sin nyligen uppstartade SoundCloud-sida har han lagt upp en hel del låtar han skrivit tillsammans med musiker från Nashville och Washington.
Det gör att vissa låtar låter väldigt amerikanskt – som den countrypopiga Say you’re coming home , eller den radiopopiga och nästan pojkbandsaktiga (och med det fantastiska) Count me in (tänk er One Direction sjunga den och ni har en topp 3 singel här och nu).
En av de nyskrivna låtarna som sjungs av Jimmy själv är Let her go . Lite som en låt hämtad från ett soundtrack till en bra dramakomedi.
På hans hemsida skriver han dock om ett nytt projekt som ska presenteras under Januari 2013, titeln på det nya projektet är Jimmy & the Rollin Rods .

Favoriter Apple Music

Jimmy Jansson1

Men några av mina favoriter som då inte framförs av Jimmy, men som är skrivna av honom tillsammans med sina musikervänner från USA är dessa två.

You won’t feel a thing framförs av Dana Alexandra , och är en snygg midtempo-ballad.

Här kan ni lyssna på Count me in , som sjungs av Nathan Ihara :

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011