Den brittiska artisten SHEARS är här aktuell med singeln Carbon copy. En härligt medryckande låt med en elektropop-produktion som jag fastnade för med en gång.

Svensk Pop Apple Music

Carbon copy handlar om att man aldrig blir lycklig av att kopiera det andra gör, utan det är bäst att vara sitt egna original. Kan inte annat än att hålla med, samt dansa loss till denna pop-pärla.
Läckert pulserade produktion och melodi kommer ju göra denna till ett givet inslag i både spellistor och på dansgolv.

Om singeln berättar SHEARS för bloggen:

”Låten är inspirerad av mina erfarenheter i musikbranschen, särskilt att lägga märke till reglerna för kvinnor kring hur de behöver vara offentligt online och vad de kan och inte kan göra på den tekniska sidan av musikskapande. Det finns många antaganden om att kvinnor kommer att bete sig på ett visst sätt på sociala medier och på något sätt vara naturligt underlägsna med allt tekniskt. Tidigare har jag blivit tillsagd att ”titta på vad den här kvinnan gör” eller ”kopiera vad hon gör” ’ men jag har aldrig känt att det var jag – för det var det uppenbarligen inte. Bristen på representation, särskilt på produktions- och ingenjörssidan, fick mig också att ifrågasätta mina egna förmågor – att göra musik själv var aldrig ens på bordet.

Budskapet i låten är enkelt: Jag kommer att göra musik länge, så varför vara något annat än mig själv? Hur som helst, fan allt det där, jag gör musik själv och är jag.”

Carbon copy är tagen från sångerskans kommande EP Superhues, som då följer upp EP:n Mind in Decline som släpptes i höstas.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011