Efter att ha släppt singeln Oceanae (flowing the high waves) tidigare i höstas är nu Color Mind aktuella med singeln Julia. Med en medryckande och upplyftande produktion med stark pianomelodi och vissling fångar låten omedelbart ens intresse. Vissling är ju alltid en smittsam sak att ha med i låtar. Saken var den att just pianoackordet och visslingen tillsammans med refrängen kom till sångaren Jesper Forsberg under en dröm. Bra sätt att bli inspirerad på.

Apple Music

Om själva låten berättar Jesper:

Julia handlar om naivitet och kärlek, hur det är att vara ung och känslan av att sväva på moln, samtidigt som man vet att man inte har en chans på den man vill ha.”

Kul kuriosa: Power-delen hade från början varit tänkt att innehålla en monolog istället för sång, och Jesper frågade Ivan Doroschuk i Men Without Hats ifall han kunde tänka sig att spela in sin röst. Tyvärr tackade han nej. Men extrapoäng för att faktiskt frågat, säger jag.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.