Sebastian sitter fast på semesterö tack vare pilotstrejken. Så denna vecka blev Popfavoriterna något försenade. Men nu är de här.
Redaktionen listar fem favoriter från veckan så du har nya guldkorn att lägga till din spellista.
Håll till godo.

Apple Music Svensk Pop

Johans Popfavoriter

Steps – Hard 2 Forget

Det är ju svårt att inte gilla detta. Produktionen fick mig att minnas dansgolven på 90-talet med sin popiga klubb-produktion och sköna house-slingor samt stråkar. En låt som landar ungefär i samma veva som Steps lanserades. Tagen från deras samling Platinum Collection som firar 25 år ihop. Tiden går inte alls snabbt…

ASHIYARI – Right back into you

Snygg och lekfull elektronisk produktion som får en att tänka på Porter Robinson. Det är det den svenska artisten ASHIYARI ger oss när han sjunger om en sommarromans. Passande just nu och ett måste för oss som älskar bra elektropop.

Kianoosh & Hampus – Psycho

Riktigt skön mix av pop och klubbmusik får vi av dessa herrar från Göteborgs om skapar en sommarhit med singeln Psycho. För den som vill ha en stark klubbdänga så levererar verkligen duon.

A-ha – I’m in

Ingen gör vemodig och vacker pop som norska A-ha. Mortens Harkets röst är som klippt och skuren för det och jag tycker gruppen på det stora hela mognat med värdighet. Något som man inte minst märker på singeln I’m in som är första smakprovet från gruppens kommande album True North. Inspelad tillsammans med en orkester, skapar de ett nytt spännande kapitel i sin historia.

Max Morànge – Bästa låten nånsin

Lekfullt och funkigt med ett skönt gång blir det när duon Max Morànge släpper sommarsingeln Bästa låten nånsin. För det är något med de där klisterliga refrängerna som gör att jag fastar extra hårt. Men klart att man alltid vill sjunga med till bästa låten.

Sebastians Popfavoriter

DNCE- Got Me Good

Det är någonting med sväng alltså! Särskilt när det involveras funkiga toner, då faller jag pladask. Den här veckan var det amerikanska DNCE som stod för en självklar hit i singeln Got Me Good. Distad gitarr och sång rispar gött mot trumhinnan och refrängen sätter sig omedelbart.

Burna Boy + Khalid – Wild Dreams 

Afrobeat-kungen släpper album och gästas av världsstjärnor. Tillsammans med artisten som satte släpig sång på kartan. Skapar de en skön lyssning som är perfekt för sommarkvällar eller de där extra mysiga stunderna när man bara vill krypa upp i någons famn.

KRYSTOF – Best fake friend

Allt för ofta omringar vi oss med människor som kanske inte är de bästa för oss. Artisten KRYSTOF valde att skriva en låt om detta. I Best fake friend  blandar han en introspektiv text med elektroniskt driven produktion. Från start till slut är den här låten som en enda lång mjuk ljudmatta av lysande pop. 

blackbear – the idea 

Ännu mer soft pop-punkrock? Ja, det är helt klart en trend som inte går att ducka för. Någon som hållit på länge med genren är amerikanska blackbear som förvisso blandat in R&B tidigare men nu blir helt sann och ger oss regelrätt garageband. Melodiskt och snyggt, den här gillar jag skarpt. 

Kianoosh + Hampus – Psycho

Rösten påminner om världsstjärnan Ed Sheeran och produktionen är rytmiskt stark. Kianoosh och Hampus imponerar starkt på mig den här veckan med sin grymma singel Psycho. Beatet är klockrent och melodierna omedelbara. Helt klart hit-varning på den här! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

KMR Studios
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.