Den 21:a Oktober släpper norska A-ha sitt elte studioalbum True North. Ett album som släpps tillsammans med med en film som visar hur de spelade in musiken i staden Bodø, 90 kilometer norr om polcirkeln.

Popmuzik in Dolby Atmos

Paul Waaktaar-Savoy berättar:

”Först hade vi idén att spela in en studiosession live. Sedan, att filma en studiosession. Det växte till mer av en produktion med den norska orkestern, Arctic Philharmonic, som vi har samarbetat med.”

Filmen är regisserad av bandets långvarige samarbetspartner Stian Andersen. Tillsammans fångar de musiken, landskapet och orkestern. Men också kopplingen med bandet och miljön, hur viktig den är.

Först ut från albumet är då I’m in som du kan lyssna på här i bloggen.
En a-ha-vemodig poplåt med snyggt orkestralt arrangemang skapat av Kjetil Bjerkestrand, som ger en mogen men också filmisk känsla till musiken.

Om singeln berättar Magne Furuholmen:

”Det är en låt om totalt engagemang och ett stöd för någon som är orolig. Verkligt engagemang är att ta steget. Alla vet hur svårt det kan vara att erbjuda engagemang och stöd villkorslöst, men det här är vad som krävs för att få något värdefullt att hända – kärlek, vänskap, förändring, självförbättring, karriärer, en bättre värld. Lättare sagt än gjort förstås, men det börjar med en attityd, för att sedan uttala orden. Efter detta är det hårt arbete att inse vilken potential ditt engagemang har i världen. Utan denna attityd blir allt bara fast med motstridiga tankar, tvivel och rädsla. Säg det bara: ’I’m in’.”

Du hör resultatet här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik in Dolby Atmos
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.