Den 21:a Oktober släpper norska A-ha sitt elte studioalbum True North. Ett album som släpps tillsammans med med en film som visar hur de spelade in musiken i staden Bodø, 90 kilometer norr om polcirkeln.

Popmuzik Podcast

Paul Waaktaar-Savoy berättar:

”Först hade vi idén att spela in en studiosession live. Sedan, att filma en studiosession. Det växte till mer av en produktion med den norska orkestern, Arctic Philharmonic, som vi har samarbetat med.”

Filmen är regisserad av bandets långvarige samarbetspartner Stian Andersen. Tillsammans fångar de musiken, landskapet och orkestern. Men också kopplingen med bandet och miljön, hur viktig den är.

Först ut från albumet är då I’m in som du kan lyssna på här i bloggen.
En a-ha-vemodig poplåt med snyggt orkestralt arrangemang skapat av Kjetil Bjerkestrand, som ger en mogen men också filmisk känsla till musiken.

Om singeln berättar Magne Furuholmen:

”Det är en låt om totalt engagemang och ett stöd för någon som är orolig. Verkligt engagemang är att ta steget. Alla vet hur svårt det kan vara att erbjuda engagemang och stöd villkorslöst, men det här är vad som krävs för att få något värdefullt att hända – kärlek, vänskap, förändring, självförbättring, karriärer, en bättre värld. Lättare sagt än gjort förstås, men det börjar med en attityd, för att sedan uttala orden. Efter detta är det hårt arbete att inse vilken potential ditt engagemang har i världen. Utan denna attityd blir allt bara fast med motstridiga tankar, tvivel och rädsla. Säg det bara: ’I’m in’.”

Du hör resultatet här i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011