Det är dags för Arman Sedic, Simon Hvitt och Simon Vendel i trion Akvarell att följa upp Dom där, som släpptes förra månaden. Nu är de aktuella med singeln Drar mig ur. En funkig, härligt medryckande poplåt om att våga testa något nytt när man tröttnat på den situation man själv befinner sig i.
För visst har vi alla varit där. När man är fast i ekorrhjulet och känner att det är dags att lyfta blicken lite och kanske börja på ny kula.

Nordiska Favoriter

För att lära känna de tre herrarna lite mer, bad jag dem svara på en knippe frågor som du kan läsa här nedan.

Vilka är Akvarell och hur träffades ni? 

Vi är tre stolpskott som snubblade in på Musikhögskolan i Örebro för två år sedan där vi träffade varandra och började göra musik ihop.

Är målning något av en hobby, eller vad ligger bakom artistnamnet Akvarell? 

Nej det är det faktiskt inte, Simon har däremot ett stort intresse för potatistryck. Skämt åsido, det var en kompis till Simon som kom på det namnet när de var på semester.

Hur skulle ni beskriva er musik för någon som aldrig hört er? 

Vi skulle nog vilja beskriva den som vi beskrev vår förra singel Dom där, det är musik med en nypa ångest och en gnutta hopp.

Vilka är era respektive styrkor i gruppen? 

Simon Hvitt är seglet i Akvarell som hela tiden driver projektet framåt. Han är sångfågeln som snabbt får fram vackra toplines, och sist men inte minst är han otroligt duktig på att omedvetet sno redan existerande melodier, därav titeln kopiatorn.

Simon Vendel är plagiatpolisen som kommer till undsättning och skyddar oss från dyra domstolsärenden. Men mest av allt är han gruppens fyndiga tekniknisse som kan ALLT om syntar och lite till.

Sist men inte minst har vi Arman: mannen, myten, svängmaskinen. Från blåsarrangemang till grooviga trumkomp så är han detaljerad och jordnära, men även irriterad på det mesta.

Och när vi ändå är inne på styrkor. Om Akvarell var en trio i Marvel-universumet, vilka hade varit era superkrafter? 

Simon Hvitt hade valt Ant-Mans superkraft att kunna krympa så att han slipper få knäskav i biosalongen.

Arman Sedic önskar att han kunde skjuta spindelnät och svinga sig, men han är för höjdrädd för det.

Simon Vendel kände att han resonerade mest med Sherlock Holmes, men vi fick meddela honom att det tyvärr är fel universum.

Ni släppte singeln Dom där i våras. Hur har reaktionerna varit på den låten? 

Lyckligtvis väldigt positiva reaktioner av det vi har hört, vilket vi blir väldigt glada över!

Men nu är ni aktuella med singeln Drar mig ur. Berätta, vad handlar låten om?

Låten handlar om de stunder i livet när man är trött på situationen man befinner sig i och känner att det är dags att pröva något nytt. 

Hur arbetade ni fram låten och var kommer dialogen som löper igenom låten ifrån? 

Låten är från början skriven av Simon Hvitt, som tog med låten till studion där vi andra hjälpte till att fullborda den. Bakgrunden till dialogen är att vi ständigt retar Hvitt för att han är den enda vi känner som har en Windowsdator, och vi lyckades få med det på inspelning en dag när vi skulle spela in ett piano. Vi tyckte att hela sekvensen och skrattet visade på hur kul vi har det när vi är i studion tillsammans, och det var något vi kände att vi ville förmedla i låten.

Med er tredje singel ute nu, vad är framtidsplanen för Akvarell? 

Att fortsätta göra musik som Akvarell och förhoppningsvis även börja spela live inom en snar framtid.

Slutligen, hur ska ni spendera sommaren 2022?

Vi jobbar på olika håll i landet över sommaren, men kommer ses så mycket som möjligt och fortsätta jobba på vår musik!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011