När vi stod och väntade på att konserten med Pet Shop Boys skulle börja i Avicii Arena så spelades som vanligt en hel del musik för att få oss i rätt stämning. Ju närmaste klockslaget vi kom desto mer pampigt och Pet Shop Boys-ig blev musiken.

Popmuzik Lover Patreon

En låt som verkligen fångade mitt intresse såpass mycket att jag fick Shazama var Babel med den franske elektroartisten Rone. Det var liksom så otroligt mycket Pet Shop Boys i stilen att jag först trodde det var en av deras remixar jag inte hört…

Det visade sig vara en remix. Men det var Maceo Plex som stod för den. Så jag antar att jag inte är helt hopplös. Själv tyckte jag detta var sjukt läcker. Pampigt byggs låten upp. Det är stressande stråkar, körsång, synthar, ja extra allt.

Originalet av Babel hittas på albumet Room with a view som kom 2020. Ett album som ligger till grund för artistens föreställning med samma namn på Théâtre du Châtelet i Paris. Originalet har samma dramatiska uppbyggnad. Inte lika rytmisk dock. Men även det är härligt over the top, efter dialogen i början av låten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011