När vi stod och väntade på att konserten med Pet Shop Boys skulle börja i Avicii Arena så spelades som vanligt en hel del musik för att få oss i rätt stämning. Ju närmaste klockslaget vi kom desto mer pampigt och Pet Shop Boys-ig blev musiken.

Favoriter Apple Music

En låt som verkligen fångade mitt intresse såpass mycket att jag fick Shazama var Babel med den franske elektroartisten Rone. Det var liksom så otroligt mycket Pet Shop Boys i stilen att jag först trodde det var en av deras remixar jag inte hört…

Det visade sig vara en remix. Men det var Maceo Plex som stod för den. Så jag antar att jag inte är helt hopplös. Själv tyckte jag detta var sjukt läcker. Pampigt byggs låten upp. Det är stressande stråkar, körsång, synthar, ja extra allt.

Originalet av Babel hittas på albumet Room with a view som kom 2020. Ett album som ligger till grund för artistens föreställning med samma namn på Théâtre du Châtelet i Paris. Originalet har samma dramatiska uppbyggnad. Inte lika rytmisk dock. Men även det är härligt over the top, efter dialogen i början av låten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

KMR Studios
Share.
KMR Studios

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.