Bakom artistenmanet Pariserhjulet hittar vi Lars Jansson Kilman. Han har tidigare varit ena halvan av indie rockbandet Bloke & Bird tillsammans med Hollywoodfrun Jennifer Åkerman. Sedan 2021 har Lars släppt musik under namnet Pariserhjulet när han solodebuterande på svenska med singeln Luftslott. Sedan dess har han släpps en knippe poplåtar. Bland annat Om och om igen tillsammans med Sofia Karemyr och Under broarna på Södermalm.

Favoriter Apple Music

Nu är Pariserhjulet aktuell med Sommaren bär på en hemlighet (sensommar), en skönt medryckande poplåt som andas just sommar med sin härliga gitarrmelodi och taktfasta beats. Att jag fick en känsla av temalåten till Alfons Åberg i refrängen gjorde ju inte saken sämre, utan istället blev det trevligt igenkännande. Låten är skriven av sångaren tillsammans med Kristofer Östergren från Melody Club och Diana Nord.

Jag skickade över en knippe frågor till Lars, som han svarade på i vändande post.

Hur kom Pariserhjulet till? 

Pariserhjulet föddes sen hösten 2020. Mitt i corona-pandemin, när alla mina planer hade ställts in för att vara i LA och skriva musik. Jag var innan låtskrivare och hade spelat med mitt gamla band duo Bloke & Bird som jag hade ihop med Jennifer Åkerman i Los Angeles. 

Hur hittade du ditt sound som soloartist? 

Jag hade börjat sakna Sverige mer och mer och när jag bodde i LA hade börjat lyssna på Lars Winnerbäck, Eldkvarn, Plura mm. Men efter jag träffat Johan Ekelund från Ratata som jobbar för Kobalt i LA, fick jag en svensk musik-kick som fortfarande sitter i.

Soundet kom att jag ville ta alla fantastiska svenska låtar men klä dem i en annan kostym. Hur låter lite äldre melodier på svenska från 60-, 70-, 80-talet men med ett mer akustiskt och fräschare sound, men att behålla spelet i gitarrerna. Det hörs tydligt på Luftslott och Möjlighetens färg som jag skrev ihop med Staffan Hellstrand.

Varför blev det just namnet Pariserhjulet? 

Mitt liv har varit ett pariserhjul.
Jag har haft mycket pengar, men varit pank lika många gånger och så vidare. Samma sak med livet. Ibland ett lugnt familjeliv och ibland bara kaos, haha.
Det är som ett Pariserhjul.

Vilket är det mest annorlunda ställe eller situation som du fått inspiration till en låt? 

Jag fick inspiration till låten Om & om & om igen när jag satt på toan och då kom hela refrängen och texten i ett. Jag spelade in den på mitt memo och där var halva låten.

Om vi kollar i din streamingtjänst, vilka är dina tre senaste sökningar?

Ariana Grande, Bruce Springsteen, Eldkvarn.

Berätta om ett favoritminne kopplad till musik. 

Det finns flera, men det som satte den stora inflytandet va när jag gick på musikmakarna men var i LA. Jag hade börjat skriva med Alexander Kronlund som var min mentor. Efter att jag och Alexander skrivit våra första låtar tillsammans fick vi en sån enorm positiv respons och feedback från Max Martin, så kände jag att jag vill hålla på med musiken.
Också för att jag bara hade skrivit musik i ett och ett halvt år innan, så kändes det extra stort att jag hittat nåt jag kände att jag behärskade. Innan var jag bara en fest-gitarrist.

Berätta om Sommaren bär på en hemlighet (sensommar). Vad handlar låten om för dig? 

För mig handlar låten av den känslan när något börjar ta slut och då menar jag att sommaren går mot sitt vemodiga slut. Du vet typ några ska flytta eller plugga vidare nånstans, sensommaren har alltid varit en vemodig tid för mig.

Hur arbetade ni fram låten och hur har den utvecklats från demo tills att den blev färdig? 

Jag blev tillfrågad att spela på indiefestivalen Gott Snack och då tänkte jag att jag skulle släppa en låt den dagen jag spelade, det fick mig att vilja släppa en ny låt.
Jag och Kristofer satt och plinkade i studion, jag hade det där Bruce Springsteen drivet i vevandet och riffet, sen kom låten av sig själv. Det gick jätte fort.

Jag tycktes höra lite av temalåten från Alfons Åberg i refrängen. Var det medvetet eller är det bara jag som tänker på det? 

Det var bara en kreativ explosion och då kan saker och ting påminna om andra saker. All Popmusik påminner om varann nuförtiden melodiskt, som Thomas Stenströms låt Slå mig hårt i ansiktet, den är ju Alfons-harmonier och Don’t think twice its all right med Bob Dylan

Vad kan vi förvänta oss av Pariserhjulet under hösten?

Under hösten så kommer jag spela in och skriva jättemycket ny musik och vara ute och spela så mycket det går.

Pariserhjulet

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011