Sara Irisdotter började rean som ung i olika popband. Men efter att bland annat fått problem med rösten fick hon lägga sången på hyllan för att istället utbilda sig till lärare för att sedan bli forskare och professor. Men musiken har ändå alltid funnits där i bakgrunden och för något år sedan började hon spela in demos hemma. Dessa blev tillslut till albumet Klänningar som släpptes i fjol.

Nordiska Favoriter

Från det albumet kan du här höra låten Stanna en stund som Sara skrivit tillsammans med Fredrik Ribba. En varm och soulig poplåt med härligt brass och klassisk livekänsla i arrangemanget. Ett arrangemang vars rytmiska del faktiskt hämtat inspiration från Totos låt Africa.
Stanna en stund tar sin utgångspunkt i en känsla av att jaga efter något mer i livet, som inte låter sig fångas.

Om låten berättar Sara för bloggen:

”Känslan är delvis självupplevd men jag har också stött på den hos många andra människor som jag kommit lite närmare in på livet. Det är lätt att hamna i känslan av att hoppas på belöning efter prestation- någon annan gång, senare i livet. Men jakten kan bli en livsstil och man riskerar att missa att uppskatta det som redan finns tillgängligt. Det som livet ger gratis, utan motprestation. Det som ger livet färg. Färgerna kan bli klarare om vi stannar upp och slutar jaga efter sådant som vi tror att vi behöver nå eller sträva efter att bli någon vi tror att vi måste bli.”

Du hör det härliga resultatet av här nedan.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011