Sara Irisdotter började rean som ung i olika popband. Men efter att bland annat fått problem med rösten fick hon lägga sången på hyllan för att istället utbilda sig till lärare för att sedan bli forskare och professor. Men musiken har ändå alltid funnits där i bakgrunden och för något år sedan började hon spela in demos hemma. Dessa blev tillslut till albumet Klänningar som släpptes i fjol.

Popmuzik Popcast

Från det albumet kan du här höra låten Stanna en stund som Sara skrivit tillsammans med Fredrik Ribba. En varm och soulig poplåt med härligt brass och klassisk livekänsla i arrangemanget. Ett arrangemang vars rytmiska del faktiskt hämtat inspiration från Totos låt Africa.
Stanna en stund tar sin utgångspunkt i en känsla av att jaga efter något mer i livet, som inte låter sig fångas.

Om låten berättar Sara för bloggen:

”Känslan är delvis självupplevd men jag har också stött på den hos många andra människor som jag kommit lite närmare in på livet. Det är lätt att hamna i känslan av att hoppas på belöning efter prestation- någon annan gång, senare i livet. Men jakten kan bli en livsstil och man riskerar att missa att uppskatta det som redan finns tillgängligt. Det som livet ger gratis, utan motprestation. Det som ger livet färg. Färgerna kan bli klarare om vi stannar upp och slutar jaga efter sådant som vi tror att vi behöver nå eller sträva efter att bli någon vi tror att vi måste bli.”

Du hör det härliga resultatet av här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Popmuzik in Dolby Atmos

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.