Till tonerna av folk och rock ger singer-songwritern Amanda Pascali oss balladen Mihaela Mihaela. Låten skrevs under artistens tonår och är en vacker berättelse inspirerad av kärleksbrev som Pascali hittade adresserade till sin pappa. I dessa brev skrev han en en kvinna vid namn Mihaela. 

Skicka in din musik

”Jag blev fascinerad av henne. Jag började tänka ’vem skulle jag ha blivit om min pappa aldrig gick därifrån; om Mihaela hade varit min mamma? 

Amanda Pascali

”Jag fick idén att skriva ’Mihaela Mihaela’ när jag stod framför en dimmig spegel i badrummet i min mormors lägenhet efter att jag hade duschat när jag var 17 och undrade ’vem är den där tjejen i spegeln? Och vem skulle hon vara om mina föräldrar aldrig skulle ha kommit till USA.”

Amanda Pascali

I låten ställer artisten frågor som aldrig kommer kunna besvaras och ämnar söka svar för att hitta sin egen identitet bättre. Med en innerlig röst och brinnande passion citera artisten orden ”tu sei quello del mio cuore” som betyder ”du är den jag älskar”. Härigenom tillskriver sångaren en berättelsen en själ vilket bidrar till sanningen om vad som hade kunnat vara. Innerligt och ärligt här är Mihaela Mihaela.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011