Efter EP:n Melancholia High School i våras är det nu äntligen dags för Sarah von Reis att släppa nytt material! Först ut är singeln Phenomenon, som då blir första smakprovet från kommande debutalbumet.

DOLBY ATMOS

Med ett lo-fi-beat och mjuka gitarrer inleder Sarah singeln Phenomenon. När sedan låten tar lite mer fart känns det skönt medryckande samtidigt som låten andas brittisk trip-hop i stilen. Det är sexigt och lite suggestivt på samma gång. Att låten i sig handlar om att knulla märks och känns i musiken. Beatet är förföriskt läckert och arrangemanget ångande hett.

Med låten vill sångerskan beskriva känslan av att nå njutning genom att få komma och att just då känna sig som återuppstånden från de döda.

Sarah berättar:

”Låten är en lesbisk kärleksförklaring och det sexigaste jag skrivit hittills, Jag valde att ha med en basklarinett för det är det hetaste instrument som finns. Jag räknar med att många – både queers och straighta – kommer att hångla till den.”

Jag skickade över några frågor till Sarah för att få lite mer info om den, som du kan läsa här:

Alltså, jävlar vilken sexig låt. Jag fick skön brittisk trip-hop-vibe över låten och känslan. Vad hade ni för musikaliska preferenser när ni gjorde låten? 

Jag är besatt av psykadeliska gitarrer efter en lång gitarr-hat-period och ville få in det i en låt. Jag tycker att det tillför pErFect ViBes och jag ville göra just en vibe-ig låt. Jag lyssnar mycket på band som Khruangbin och svenska Dina Ögon och tänkte – hur kan jag göra en låt som har samma vibe men i kombo med min sad, dark pop?

Det känns svårt att sjunga om sexakten utan att det blir för in your face och kanske lite plumpt. Men ny lyckades verkligen fånga känslan både snyggt och läckert. Hur jobbade ni fram texten och var det något som kändes svårt att få till på ett bra sätt?

Jag är allergisk mot text som är in your face, skriven på näsan och floskeltät så att få till något bortanför klassiska sexlåtar kändes viktigt.
Jag ville också att fokuset skulle ligga på att få ett slags uppvaknande genom att vara intim med en särklid person och sensationerna det skapar i kroppen snarare än på jakten/leken innan som jag upplever ofta är fokus när man skriver om sex. Det var vitkigt för mig att få sjunga ”praise HER name” och ”Floating in HER hand” för att ha ett tydligt queer/sapphic fokus.

Om du skulle lista tre sexiga låtar, vilka skulle du välja då och varför? 

High – Little Dragon. Sexiga flowiga synthar, lyrics som speglar intimitet och berättar om en natt tillsamans med någon på ett målande men oklyschigt sätt.

Baby – Ariel Pink. Låten får mig att vilja slow-dance i vardagsrummet efter en sen middag med rödvin och en sexig pasta. Ljusen är halvt nedbrunna och vi skrålar med i frasen ”Oh baby, you´re so baby!

Gabriel Garzon-Montano – 6 8. Låten har en enda textrad som följer: ”Rock me real slowly, put a bib on me. I´m just like a baby drooling over you. The things you do”. Trots sin simplicitet så lyckas den här låter förföra mig varje gång. Vill hångla dirr!

Mer än att det är ett hett instrument, hur kom ni på att låten krävde en basklarinett?

Jag älskar blås och älskar speciellt att det finns botten i basklarinett. Det är ett intrument som kan tillföra både något vackert och något kaosigt till en låt.
Jag ville att den skulle få vara som andetag och leva fritt och färdas genom låten.

Första smakprovet från kommande albumet också. Är detta en fingervisning om vad vi kan förvänta oss? 

Ja, albumet kommer bjuda på sex, mörker, mystik och dans! Get ready!

Sarah von Reis

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011