Pingsthelg och det är dags för Johan och Sebastian att lista fem av sina popfavoriter från det gångna veckan.

POPMUZIK LOVER 2

Sebastians Popfavoriter

Dagny – Brightsider

Norska stjärnan Dagny är tillbaka! Den här gången är kompet mer punkrock, men soundet lika 80-tals doftande som alltid. Refrängen sitter som en smäck och hookarna är oemotståndliga, inget nytt under solen med andra ord. Men varför ändra på ett vinnande koncept som därtill är otroligt underhållande. 

Tove Styrke – Lies

Med ett nysläppt hit späckat album är det svårt att inte tycka om alla låtar på Tove Styrkes platta HARD. Men för mig stack Lies ut lite extra. Det är fräckt, kaxigt och lite sexigt, ett helt perfekt exempel på lysande pop med attityd. Den här lär gå varm i lurarna framöver. 

Julius Marstorp – Visa lite mod

Allt som krävs är att visa lite mod. Den saken gör Julius klar i sin nya singel. Här varvar sångaren snygga verser med melodiskt stark refräng och moderna produktionsgrepp för att skapa en hypermodern version av indiepop. Riktigt starkt och väldigt lovande! 

LOVIS- Juniregnet

Aldrig har väl regn låtit så vackert som när LOVIS sjunger om det i den atmosfäriska singeln Juniregnet. Blown-away av denna artists självklara vokaler och innerliga pop är detta helt klart en av veckans bästa släpp. 

Brois René – My door

Boris fortsätter skämma bort oss med innerlig och ärlig musik när han ger oss den do-wop inspirerade singeln My door. Sångarens innerliga stämma är få förunnat och får vartenda hår att resa sig. Det här mina damer och herrar är musikalisk utveckling på hög nivå. Det ska bli så spännande att följa detta nya kapitel av Boris René. 

Johans Popfavoriter

Loren Berí + Kishi Bashi – Greta’s Inn

Härligt lekfull mix av chamber pop och indietronica bjuds vi på när vi träffar de olika karaktärerna på Greta’s Inn i en mer fiktiv version av New York City.

Boerd + Stella Explorer – Stay

Jag som älskar filmiska arrangemang inom popmusik blev ju väldigt fångad av singeln Stay av Boerd. Snyggt triphopbeat mixas med sång av Stella Explorer och vackra stråkar. Det var verkligen en låt som fick mig att återuppleva Craig Armstrongs låtar i slutet av 90-talet.

PG Roxette – The loneliest girl in the world

Oförskämt catchigt blir det när Per Gessle släpper ny singel under Roxette-varumärket. Synthar och härligt driv skapar en givet hit från pop-farbror. Det är nästan omöjligt att bli besviken på Gessle. The loneliest girl in the world visar vilken säker popsnickare han fortfarande är.

Betty Who – Blow out my candle

Du kanske kan blåsa ut mitt ljus, men du kan inte släcka min eld sjunger Betty Who på nya singeln Blow out my candle. Med en 80-talsdoftande produktion med ett riktigt skönt driv får vi en given sommarhit med artisten.

RONIA – Pyromaniac

Mörk pop med starka känslor bjuder RONIA oss på när hon sjunger om ett destruktivt förhållande i senaste singeln Pyromaniac. Stor ljudbild och emotionell sång gör detta till en imponerande hit.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011