Pingsthelg och det är dags för Johan och Sebastian att lista fem av sina popfavoriter från det gångna veckan.

Favoriter Apple Music

Sebastians Popfavoriter

Dagny – Brightsider

Norska stjärnan Dagny är tillbaka! Den här gången är kompet mer punkrock, men soundet lika 80-tals doftande som alltid. Refrängen sitter som en smäck och hookarna är oemotståndliga, inget nytt under solen med andra ord. Men varför ändra på ett vinnande koncept som därtill är otroligt underhållande. 

Tove Styrke – Lies

Med ett nysläppt hit späckat album är det svårt att inte tycka om alla låtar på Tove Styrkes platta HARD. Men för mig stack Lies ut lite extra. Det är fräckt, kaxigt och lite sexigt, ett helt perfekt exempel på lysande pop med attityd. Den här lär gå varm i lurarna framöver. 

Julius Marstorp – Visa lite mod

Allt som krävs är att visa lite mod. Den saken gör Julius klar i sin nya singel. Här varvar sångaren snygga verser med melodiskt stark refräng och moderna produktionsgrepp för att skapa en hypermodern version av indiepop. Riktigt starkt och väldigt lovande! 

LOVIS- Juniregnet

Aldrig har väl regn låtit så vackert som när LOVIS sjunger om det i den atmosfäriska singeln Juniregnet. Blown-away av denna artists självklara vokaler och innerliga pop är detta helt klart en av veckans bästa släpp. 

Brois René – My door

Boris fortsätter skämma bort oss med innerlig och ärlig musik när han ger oss den do-wop inspirerade singeln My door. Sångarens innerliga stämma är få förunnat och får vartenda hår att resa sig. Det här mina damer och herrar är musikalisk utveckling på hög nivå. Det ska bli så spännande att följa detta nya kapitel av Boris René. 

Johans Popfavoriter

Loren Berí + Kishi Bashi – Greta’s Inn

Härligt lekfull mix av chamber pop och indietronica bjuds vi på när vi träffar de olika karaktärerna på Greta’s Inn i en mer fiktiv version av New York City.

Boerd + Stella Explorer – Stay

Jag som älskar filmiska arrangemang inom popmusik blev ju väldigt fångad av singeln Stay av Boerd. Snyggt triphopbeat mixas med sång av Stella Explorer och vackra stråkar. Det var verkligen en låt som fick mig att återuppleva Craig Armstrongs låtar i slutet av 90-talet.

PG Roxette – The loneliest girl in the world

Oförskämt catchigt blir det när Per Gessle släpper ny singel under Roxette-varumärket. Synthar och härligt driv skapar en givet hit från pop-farbror. Det är nästan omöjligt att bli besviken på Gessle. The loneliest girl in the world visar vilken säker popsnickare han fortfarande är.

Betty Who – Blow out my candle

Du kanske kan blåsa ut mitt ljus, men du kan inte släcka min eld sjunger Betty Who på nya singeln Blow out my candle. Med en 80-talsdoftande produktion med ett riktigt skönt driv får vi en given sommarhit med artisten.

RONIA – Pyromaniac

Mörk pop med starka känslor bjuder RONIA oss på när hon sjunger om ett destruktivt förhållande i senaste singeln Pyromaniac. Stor ljudbild och emotionell sång gör detta till en imponerande hit.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik in Dolby Atmos
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.