Ännu en vecka har löpt förbi och det är åter dags att lista veckans popfavoriter. Sebastian och Johan har valt ut fem låtar var i skörden av alla låtar för att lyfta fram några av sina favoriter.

Skicka in din musik

Johans Popfavoriter

Now Ex – Hospital lights

Härligt dramatisk pop som fick mig att bli helt lycklig. För en som älskar just brittisk pop i allmänhet och lite mer synthig pop i synnerhet så var ju detta extra allt och lite till. Plus att videon till låten är fab!

Kristian Kaspersen – Teardrops on the dance floor

Med en suggestiv produktion och mörk puls tar Kristian med oss ut på dansgolvet med denna sjukt snygga inledning av nya albumet 2nd Time Around. Verkligen den typen av danslåtar som jag alltid går igång på.

Omar Rudberg – In the sunrise

Ändå väldigt imponerad av Omars debutalbum OMR. Bra pop överlag och singeln In the sunrise är en skönt medryckande låt med dagens retropop-driv som jag älskar så mycket.

Marcus & Martinus – When the lights go out

När de spralliga tvillingarna från Norge nu vuxit upp mer kan de också leverera mer vuxen musik. Med denna singel tycker jag de överträffat allt de tidigare gjort. Men visst. Har man med Melanie Wehbe, Herman Gardarfve och Patrik Jean i skrivar-rummet så har man ju halva segern redan där.

Jada – Don’t say my name and forget it again

Men hur snyggt? Dramatiska stråkar och storskalig produktion som ger gåshud. Det är det vi får av den danska artisten Jada på låten Don’t say my name and forget it again från albumet Elements.

Sebastians Popfavoriter

Nina Bring – Allt det fina

Popundret Nina Bring fortsätter leverera högkvalitativ popmusik. Nyexaminerad från Musikmakarna fick vi även en ny singel. Den här gången mer åt vispop-hållet men lika lysande och närvarande som alltid. Helt klart en given add på sommarspellistan. 

Korall – New Skin

Experimentellt och krispigt. Så skulle jag vilja beskriva Koralls nya singel New Skin. Här möter noggrant utvalda sound en grym topline som lovar gott för kommande släpp. Emellanåt förs tankarna till Flume och hans metalliska ljudbild. Vilket är en stor eloge till Korall. 

Agnes Matsdotter + Ruus – Space

Luftigt, varmt och rått. Agnes Matsdotter levererar fortsatt på topp. Här tar hon hjälp av Ruus och tillsammans framkallar de sommarvibbar deluxe. Refrängen sitter som en smäck och det andas radio. 

Calvin Harris + Dua Lipa + Young Thug – Potion 

Mitt mest spelade album under sommaren är Funk Wav Bounces vol.1 av Calvin. Så självklart är jag överförtjust i den här singeln. Sommar på högsta nivå och jag kommer pumpa det här tracket på högsta volym det kan jag lova! 

Tate McRae – Don’t come back

Hon slog igenom över en natt. Nu landar debutplattan. Med välpolerade hits och en grym ljudbild sätter Tate helt klart sitt namn på popkartan. Den här plattan kommer rulla i mina lura. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011