Då var det söndag igen och med det listar Johan och Sebastian en knippe popfavoriter från veckan så du kan fylla upp din spellista med massa härlig pop-smaskens. Hoppas att du hittar några nya favoriter bland dessa du med.

Skicka in din musik

Amanda Jerlov – I wish someone would cheat on me 

Sebastian: Efter att ha bevittnat Amanda Jerlov live i Göteborg är detta utan tvekan vår nästa musikexport! Hennes stämma är självklar och karisma lika starkt lysande som solen själv. Nya singeln I wish someone would cheat on me passar sångerskan souliga stämma perfekt och lämnar mig med ett leende på läpparna desperat efter mer av artistens tuggummipop. 

MOLN – Det bästa vi har

Johan: David Lindvall och Jonathan Johansson tonsätter ditsamlingen MOLN av Karin Boye. Första smakprovet Det bästa vi har blir ren och skär popmagi skulle jag säga säga.

Agnes Matsdotter – Bas Bas Bas 

Sebastian: Popsensationen med ena foten i elektronisk pop och andra i indiepopen är tillbaka och det är med besked. Agnes Matsdotter inleder musikåret med den mörka och mystiska Bas Bas Bas. Jag kan inte göra något annat än kapitulera för denna talang, 2023 kommer bli hennes! 

Moav – High

Johan: Emotionellt och medryckande samt lysande. Det är väl så man kan beskriva singeln High med Moav från Australien. Med en luftig sång och produktion träffar denna 19-åring än en gång precis rätt.

JAYNIE – Own Advice 

Sebastian: Rakt in på New Music Friday hamnade JAYNIE med den grymma singeln Own Advice och jag förstår varför. Mysig basgång och ett avskalat beat likt Tove Styrke skapar en oemotståndlig poplåt som kommer gå på repeat i mina lurar. 

Maja Francis – Saturn

Johan: Det är något med Maja Francis kosmiska pop som jag älskar. Rösten och melodierna sviker aldrig och när hon här mixar in lite country-pop på Saturn kan jag inte göra annat än att kapitulera medan sångerskan sjunger om att kunna andas igen och känna lättnad efter en tung tid.

Mimi Webb – Freezing 

Sebastian: Brittiska Mimi Webb släpper äntligen album och fokussingeln heter Freezing. Löjligt svag för starka poplåtar golvar den här mig. Med sin maffiga produktion och synt-tunga framtoning kan jag redan nu säga att detta med säkerhet är en låta som kommer hamna bland mina årets bästa. 

The Magnettes – Birthday

Johan: Med en pulserande och lekfull produktion fångar The Magnettes mig omedelbart med senaste singeln Birthday. Det doftar förväntning, energi och 80-tal. Att vara fast i ekorrhjulet och bara längtar att komma ut. Komma bort. Till ett liv som väntar långt där borta. Kanske den mest filmiska poplåt gruppen gjort och jag älskar’t!

Myra Granberg – Psykopat 

Sebastian: Jajjemen, där satt den. Myra säkrar sin nästa hit med den kaxiga Psykopat med en Flytta på dej vibe är det aktuella släppet i samma anda som monsterhitenLoose my mind och det tycker i alla fall jag bådar gott!? 

Ruben – Easier

Johan: Den danske artisten Ruben ger oss atmosfärisk pop med sköna betas och drömliknande känsla när han sjunger om första gången han föll för någon. Definitivt skön känsla och beskrivning av kärleken.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011