7

Med självklar attityd och popstjärneglans övertygar Tate McRae hela världen att hon är redo att erövra popscenen med sin R&B-influerade pop. Kaxiga melodier och självklara beats skapar en kraftfull lyssning som får vilken popfantast som helst att bli knäsvag. THINK LATER är helt klart ett album som kommer ta denna poptalang till nya höjder i karriären.

  • User Ratings (1 Votes) 2.7

Det här med att släppa ett album om året har verkligen varit en ihållande trend sedan pandemin. Förra året albumdebuterade Tate McRae med plattan i used to think i could fly. Nu är hon tillbaka med uppföljaren THINK LATER

Skicka in din musik

När artisten började ladda upp musik online 2017 blev hennes omedelbara signum hennes oklanderliga dansmoves. I den virvlande värld som sociala medier är stack Tate ut redan som 13-åring och hon kom senare på en tredje plats i danstävlingen So You Think You Can Dance. Ett halvt decennium senare tog hon sina första steg mot mainstream-musik med blixtrande, radioklara låtar som innehöll en perfekt balans mellan sårbarhet och hennes oerhört självsäkra artistpersona.

Första albumet I Used To Think I Could Fly nådde i mitt tycke inte riktigt upp till den glasande popbild som hon tidigare visat, snarare en artist på autopilot. Därav var det med glädje jag sögs in ii THINK LATER och omedelbart hörde att hennes attityd var tillbaka. Artistens senaste globala hit Greedy – som låg kvar på Spotify Viral 50 under större delen av november – har i mitt tycke allt: självförtroende, de storartade beatsen från Ariana Grandes Thank U Next-era och studsande melodier.

THINK LATER fortsätter att positionera McRae som en mångsidig popartist – Cut my hair ger sig exempelvis in i ett rockigare sound vilket är ett helt nytt läge för 20-åringen och delar energin från starka singeln Exes. På den sistnämnda låten skickar McRae peakar åt alla håll i ett rasande tempo signerad text och melodi av bland annat Ryan Tedder

Plattans 14 spår rullar dock inte på utan några mindre intressanta inspel. Låtarna Messier och Stay Done saknar ofta dramat som de stora singlarna har. Titelspåret är en helt okej, men landar någonstans i en lättglömd ballad. På det hela brottas McRae fortfarande med sina ambitioner, THINK LATER innehåller tillräckligt med intriger för att antyda att detta är ett verk av en artist som äntligen finslipar sin identitet hela vägen och positionerar sig som en av de mest lovande popartisterna på marknaden.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011