Ännu en vecka har löpt förbi och det är åter dags att lista veckans popfavoriter. Sebastian och Johan har valt ut fem låtar var i skörden av alla låtar för att lyfta fram några av sina favoriter.

Nordiska Favoriter

Sebastians Popfavoriter

Harry Styles – Late Night Talking

Nog för att jag uppskattar varenda spår på herr Styles platta men jag är extra förtjust i det funkiga och medryckande. Melankoli blandas med ett upplyftande budskap i Late Night Talking. Det här är helt klart låten man ska åka bil till eller bara slå på när livet är lite extra gött.

Estraden + Newkid – Tusen gånger

Det slår gnistor när två av Sveriges mest självklara akter samarbetar. Ingen såg det komma, men alla behöver det Tusen gånger om. Lennartsson och Newkids röster är perfekta komplement till varandra, båda krispigt starka och dynamiska. Det skulle förvåna mig om inte det här blir en sommarhit.

Grant – Feel Love

Det är svårt att inte bli golvad av spåret Feel Love från Grants nya platta Truth & Consequences. Som trollbunden sitter jag och vill ta in varenda stavelse i detta popmästerverk med sina dramatiska stråkar och starka historieberättande. Artistens renässans-tema är lika genomgående i melodispråket och produktionerna som i det visuella. Helt lysande.

Hanna Ferm + Junie– Välkommen åter 

Sommarens största hit släpps nu! Hanna Ferm och Junie levererar klockren refräng med medryckande produktion och lysande sånginsatser. Efter första lyssningen är jag hooked och det luktar större framgång än hiten För evigt

Kerstin Ljungström – Dum i huvet

Numera Grammis-vinnande Kerstin Ljungström är förutom begåvad producent även en lysande artist som levererar musik i världsklass. Nysläppta singeln Dum i huvet är ett stycke välpolerad mitten-fingerpop som blandar starkt melodispråk med en organisk produktion. Självklar favorit för veckan.

Johans Popfavoriter

Phelly – Dansa som Madonna

När Phelly sjunger om att dansa som Madonna och gör en härlig poplåt som lika gärna kunde ha släppts av Lena Philipsson på 80-talet, blir man ju inget annat än lycklig. Perfekt sommarpop med en alltid lika fantastisk Phelly.

John Newman – Holy love

Härlig klubblåt som doftar 90-tal får vi av John Newman som sätter eld på dansgolven med singeln Holy love. Om Gud var en DJ hade han spelat denna hela natten, det kan jag lova.

Le Montais – First kiss

Härligt medryckande 80-talspop med pulserande synthig produktion. Lägg till en grym popröst och jag tyckte detta var perfekt pop.

The New Division – Nosedive

Grym och storslagen synthpop med skön svärta och med The New Division. Fans av Depeche Mode och All Hail the Silence kommer inte bli besviken på denna, det vill jag lova.

Johannes Ågren – Mina tankar

Johannes Ågren sjunger om att förlora sig i sina egna tankar på den pulserande singeln Mina tankar. Grymt driv och än en gång en lysande poplåt med Ågren.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011