Då var det dags att lista veckans popfavoriter. Sebastian och Johan har valt ut fem låtar var i skörden av alla låtar för att lyfta fram några av sina favoriter.

Favoriter Apple Music

Sebastians Popfavoriter

Paula Jiven – Rude Girl

Äntligen har debut EPn från Paula Jiven landat och jag smälter för artistens förmåga att göra briljanta top-lines och starka melodier. Singeln Rude Girl är ett typexempel på detta och presenterar därtill en mer 80-tals doftande punkrock aura kring sångaren. En omedelbar favoritlåt. 

Juliander – Cold Shoulder

Juliander levererar den fullkomligt lysande signalen Cold Shoulder. Artistens unika ton blandas med nostalgiska inslag och atmosfäriska syntar för att skapa en given radiohit som konkurrerar med världsartisterna. Det här är året då Juliander tar alla med storm och att han därtill gör det på egna villkor är ännu mer imponerande . 

Sigrid – A driver saved my life

Plattan är ute och den är allt och lite till. En kavalkad av hookiga melodier och Sigrids tydliga ID. Allra mest förtjust blev jag ändå i nya singeln A driver saved my life som är härligt disco-influerad  med moderna produktionsgrepp. Det här albumet kommer gå varmt i mina lurar i sommar. 

Natalie Lindh – Du bara flyr

Svensk vispop när den är som allra bäst! Natalie Lindh är tillbaka och visar helt klart vart skåpet ska stå. Med en unik röst och melodisk skicklighet golvar hon mig med sin nya singel Du bara flyr. Det här är en given favorit för veckan. 

Manon Lamartine – Förlåt

Manon Lamartine flyger in som en frisk fläkt med sin debut på svenska där röst och melodi står i perfekt harmoni. Helheten skapar en lysande singel där melodispråket för tankarna till Melissa Horn men produktionen hålls betydligt mer popig.

Johans Popfavoriter

Linus and the Moon – Communicate

Vemodigt och med en snygg dystopisk känsla över produktionen sjunger Linus and the Moon en olycklig kärlekshistoria som utspelar sig i dagens sociala medier. Produktionen står ingen mindre än Stefan Storm för och vi som älskar denna typ av mörk och synthig pop kommer garanterat bli helt till oss.

Tove Lo – No one dies from love

Den synthiga och pulserande Tove Lo är min favorit. Nya singeln No one dies from love är definitivt en favorit. Härligt dansant pop som släpptes tillsammans med en sjukt snygg video. Popmagi.

SQALL – Horisonten

Det måste vara så att jag saknar Kent väldigt mycket. För när jag hör något som är i samma världsbild som den gamla gruppen så blir jag helt till mig. Inte konstigt att jag gick igång extra mycket på singeln Horisonten med debuterande SQALL. Sjukt snygg och explosiv pop. Precis som Kent var i sina bästa stunder.

SCALA – Momentum

Jävlar vad bra detta var! Om vi börjar med att det är vemodig sång som ber oss alltid försöka ta oss framåt så har vi redan där en bra grund för en perfekt Johan-låt. Men sedan kommer det där synthiga arrangemanget. Alltså. Självaste Jean Michel Jarre borde vara avundsjuk på produktionen, ljudslingorna och melodierna. Det är som en låt som borde ha finnit med på Jarres Electronica-serie. Nu blir det istället en lysande singel på svenska som bevisar att den svenska synthpopen har aldrig varit så bra som den är nu.

Tove Styrke – YouYouYou

Härlig synthig och pulserande produktion bjuder Tove Styrke med senaste singeln YouYouYou. Det är perfekt retropop för sommarförälskelsen och höjer förväntningarna på kommande albumet Hard ännu ett snäpp.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011