SCALA började som ett soloprojekt av Peter Johansson men blev tidigare i år till en duo tillsammans med Helena Wigeborn från Train To Spain. Efter att ha släppt första singeln ihop i form av Guld & Champagne i Mars, är det nu äntligen dags att följa upp med Momentum.

Popmuzik Lover

Den nya låten är verkligen ett måste för synthälskare. Arrangemanget av låten och melodin känns väldigt mycket Jean Michel Jarre skulle jag säga. Vansinnigt snyggt och man hittar så många spännande ljud och slingor i produktionen. Stort älsk på den.

Om singeln berättar Peter för bloggen:

Momentum är en ganska enkel reflektion över att försöka röra sig framåt, göra det som behövs göras, även då det kanske ibland tar emot. Sedan är det upp till var och en vad detta innebär. Det kan vara allt ifrån att “rädda världen”, röra sig mot att förverkliga sig själv eller bara ta tag i disken. Kanske är det samma mentala spärrar som gör att det tar emot att rädda klimatet, som trögheten i att gå ut och klippa gräset? Man kan i alla fall fundera på det.”

Veckans bästa synthpoplåt hör du här nedan.

Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.