SCALA började som ett soloprojekt av Peter Johansson men blev tidigare i år till en duo tillsammans med Helena Wigeborn från Train To Spain. Efter att ha släppt första singeln ihop i form av Guld & Champagne i Mars, är det nu äntligen dags att följa upp med Momentum.

Den nya låten är verkligen ett måste för synthälskare. Arrangemanget av låten och melodin känns väldigt mycket Jean Michel Jarre skulle jag säga. Vansinnigt snyggt och man hittar så många spännande ljud och slingor i produktionen. Stort älsk på den.

Om singeln berättar Peter för bloggen:

Momentum är en ganska enkel reflektion över att försöka röra sig framåt, göra det som behövs göras, även då det kanske ibland tar emot. Sedan är det upp till var och en vad detta innebär. Det kan vara allt ifrån att “rädda världen”, röra sig mot att förverkliga sig själv eller bara ta tag i disken. Kanske är det samma mentala spärrar som gör att det tar emot att rädda klimatet, som trögheten i att gå ut och klippa gräset? Man kan i alla fall fundera på det.”

Veckans bästa synthpoplåt hör du här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.