Efter att Peter Johansson remixat Vogon Poetry kom tillslut frågan om de kanske skulle jobba ihop på något tillsammans. Självklart ville Peter det. Ett samarbete som ledde till en hel EP där både John Andersson från Vogon Poetry och Helena Wigeborn från SCALA sjunger på låtarna.

Följ på Apple Music

Först ut är singeln Hope of heading home. En vemodig och dramatisk poplåt som utspelar sig i yttre rymden. Här får vi ett snyggt pianoarrangemang med blås och stråkar som bygger upp den sköna rytmiken i låten. Sedan gillar jag känslan av öde som synthslingan ger. Lite som ett sonar-eko som färdas genom universum.

På det hela blev Hope of heading home ett väldigt spännande och bra första smakprov från kommande EP:n. Sedan är det ju extra kul att både SCALA och Vogon Poetry gör musik som passar min smak perfekt, så detta känns som ett lovande samarbete, som definitivt borde ha skett tidigare.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011