Efter flertalet framgångsrika singlar är det äntligen dags för Jacco att ge oss sitt debutalbum Allt Jag Har. En platta som ämnar att ge andra perspektiv på livet i orten. Utöver sitt eget artisteri har rapparen även en framgångsrik karriär i gruppen Labyrint, men på egna ben tar han ärligheten ett steg längre skildra samhällsbetraktande och terapeutiska låtar. Över tio spår talar artisten om fattigdom, föräldrar som hamnar fel, bröder som blir kriminella, om att förlora vänner och hur hat kan förändra människor. 

”Inom hip hop nämner folk dyra märken. Men ingen nämner att de har det fattigt. Många bor trångt med fattigt och arbetslösa föräldrar. Det är ingen som berättar historier. Om hur det är att ärva från sina storasyskon.” 

Jaccos

Utöver ett samhällsbetraktande perspektiv bearbetar även artisten sin egen uppväxt och livsval. 

”Jag vet att många jag växte upp med inte har en aning om min barndom, allt man gick igenom som ung hemma och allt som format mig till den jag är idag, även fast man hängde med dom varannan dag.”  

Jaccos

Sett till ljudbilden har Jacco experimenterat med genrer som hiphop, RnB, reggae, soul, pop, afrobeats och dancehall. Sångaren har på sitt eget projekt tagit hjälp av long-time partnerna Massa och Salla från Salazar brothers. Helheten blir experimentell och unik men förblir hela tiden sann mot hip hop traditionen. 

”För mig spelar det ingen roll vilken genre folk sätter mig i. Jag gör den musiken jag vill göra. Jag älskar musa, och vill testa allt.”

Jaccos
Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.