Göteborgsartisten Paula Jivén har gått från klarhet till klarhet under 2022. Med flertalet lysande släpp är det nu dags för debut EP. Att Popmuzik fått möjligheten att tala med Paula och lyfta hennes artisteri så pass tidigt i karriären är inget annat än en ynnest. Det här är utan tvekan vår nästa stora musikexport. 

Apple Music Svensk Pop

Tittar vi närmare på EP:ns sammansättning talar låtarna om hur det är att vara ungdom idag. Här spänner artisten över ämnen som mental ohälsa, dåliga kompisar, och att hitta sig själv. 

”Samtliga fem låtar är saker jag skrivit för att jag känt att de behövdes, och min förhoppning är att låtarna ska finnas där för den som behöver dem. EP:n är en samling låtar jag skrivit under min uppväxt och som har betytt mycket för mig. Idag är jag 18 år gammal och på något sätt blir den en kristallisering av min barndom.” 

Paula Jivén

Till vårt stora nöje är debut-EPn en försmak och komplement till ett kommande album som fullt ut hedrar Paulas komplexitet som artist och som ung kvinna sökande efter sin plats i världen. 

”Temat på själva EP:n är dualitet, att lära sig att det är okej att vara många saker! För mig har det varit en svår sak att hantera. De olika rollerna jag tagit i alla de olika situationerna jag befunnit mig har fått mig att uppleva separering, att jag inte var mig själv i något sammanhang. Att skriva alla de här låtarna hjälpte mig verkligen att förstå mig själv bättre”.

Paula Jivén

På listan av samarbetspartners hittar vi spännande namn som Sir Slys Jason Suwito Jarly, Her Demons, Jacob Jerlström, Elvira Anderfjärd och Björnstammens Åke Olofsson

Utöver sit uttrycksfulla musikår Paula även en stark röst och förebild på sociala medier. 

”Jag har många unga tjejer som följer mig, och det är viktigt att visa dem att de kan vara vem de vill – att de kan vara sig själva oavsett vad”, säger hon. ”Jag försöker vara ärlig och direkt mot dem, och det är samma sak med min musik. Jag vill alltid vara så genuin jag kan vara i mina låtar, så att när du hör dem känner du det i magen.”

Paula Jivén

Under hela sin debut presenterar Jivéns texter en imponerande balans mellan realism och drömmande sensitivitet. En dynamik som sammanflätas av stark liveinstrumentering och elektroniska experiment.

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.