Göteborgsartisten Paula Jivén har gått från klarhet till klarhet under 2022. Med flertalet lysande släpp är det nu dags för debut EP. Att Popmuzik fått möjligheten att tala med Paula och lyfta hennes artisteri så pass tidigt i karriären är inget annat än en ynnest. Det här är utan tvekan vår nästa stora musikexport. 

Popmuzik Lover Patreon

Tittar vi närmare på EP:ns sammansättning talar låtarna om hur det är att vara ungdom idag. Här spänner artisten över ämnen som mental ohälsa, dåliga kompisar, och att hitta sig själv. 

”Samtliga fem låtar är saker jag skrivit för att jag känt att de behövdes, och min förhoppning är att låtarna ska finnas där för den som behöver dem. EP:n är en samling låtar jag skrivit under min uppväxt och som har betytt mycket för mig. Idag är jag 18 år gammal och på något sätt blir den en kristallisering av min barndom.” 

Paula Jivén

Till vårt stora nöje är debut-EPn en försmak och komplement till ett kommande album som fullt ut hedrar Paulas komplexitet som artist och som ung kvinna sökande efter sin plats i världen. 

”Temat på själva EP:n är dualitet, att lära sig att det är okej att vara många saker! För mig har det varit en svår sak att hantera. De olika rollerna jag tagit i alla de olika situationerna jag befunnit mig har fått mig att uppleva separering, att jag inte var mig själv i något sammanhang. Att skriva alla de här låtarna hjälpte mig verkligen att förstå mig själv bättre”.

Paula Jivén

På listan av samarbetspartners hittar vi spännande namn som Sir Slys Jason Suwito Jarly, Her Demons, Jacob Jerlström, Elvira Anderfjärd och Björnstammens Åke Olofsson

Utöver sit uttrycksfulla musikår Paula även en stark röst och förebild på sociala medier. 

”Jag har många unga tjejer som följer mig, och det är viktigt att visa dem att de kan vara vem de vill – att de kan vara sig själva oavsett vad”, säger hon. ”Jag försöker vara ärlig och direkt mot dem, och det är samma sak med min musik. Jag vill alltid vara så genuin jag kan vara i mina låtar, så att när du hör dem känner du det i magen.”

Paula Jivén

Under hela sin debut presenterar Jivéns texter en imponerande balans mellan realism och drömmande sensitivitet. En dynamik som sammanflätas av stark liveinstrumentering och elektroniska experiment.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011