Tove Lo är nästa i raden av artister att starta eget musikbolag i form av Pretty Swede Records och med det lämnar hon Universal Music. Ett naturligt steg för de flesta större artister känns det som. När man är ny är drömmen om skivkontrakt stort för att nå ut och nå de där övre 30 låtarna i Spotify-spellistorna. När man är etablerad, not so much.

Först ut på det nya bolaget är den pulserande poplåten No one dies from love, som artisten skrivit tillsammans med Ludvig Söderberg.

Om singeln berättar Tove Lo:

”När du är med någon länge och det tar slut helt plötsligt, är det som att en del av dig har dött. Den här personen är nu en främling för dig. Alla minnen är nedsmutsade. Under den första delen av uppbrottet tror du att du inte ska må bra av något ni hade tillsammans. Det jag tror att jag gör bäst är ”heartbreak du kan dansa till.” Låten är just det.”

I den snygga musikvideon kan vi se sångerskan dansa med en robot som helt fångat artistens hjärta. Videon är regisserad av Alaska och du ser resultatet här i bloggen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.