Dags för Johan och Sebastian att lista fem var av sina favoriter från veckan som gått.

Popmuzik Lover Patreon

Johans Popfavoriter

WAHL – Kärleksbrev

Till varma synthar river WAHL kärleksbreven han fått efter att relationen tagit slut. Så snyggt levererat till en stark produktion och melodi. Detta var verkligen en av de där låtarna som fick hela världen att stanna upp för mig.

Ethan Lumus – White ink tattoo

Ethan Lumus sjunger om dejtandet i college och skapar en lysande indie gay-anthem om våra lustar och online dating. Pop och popkultur i ett, skulle man kunna säga.

Covered in Snow – Miljonprogrammet

Alltså. Vemodet som Covered in Snow bjuder på i nya singeln Miljonprogrammet är så vacker när de sjunger om den segration miljonprogrammet skapat. Samtidigt sådär perfekt dramatiskt som en låt med Covered in Snow ska vara. De är fanemig bland det finaste vi har i popväg i det här landet.

Hildur Ottilia – Går ut i regnet för att torka

Ibland känns det nästan som vissa artister får all uppmärksamhet i bloggen. Men Hildur Ottilia är värd all kärlek hon får. Få artister i landet som är så säkra på att leverera starka poplåtar gång efter gång. Nya singeln Går ut i regnet för att torka är inget undantag. Lysande och lekfull text om kärleksspelet.

Ava Max – Maybe you’re the problem

Det grå liksom inte att bli besviken på Ava Max. Nya singeln Maybe you’re the problem levererar sångerskan en pulserande poplåt med grymt driv och ögonblicklig hitpotential. Ja men nu längtar jag efter uppföljaren till Heaven & Hell.

Sebastians Popfavoriter

Hildur Ottilia – Går ut i regnet för att torka

Förra gången hade Hildur otur i spel, nu går hon ut i regnet för att torka. Vem har sagt att man behöver vara som alla andra? Återigen visar artisten att hon är som bäst när hon går sin egen väg. Pop blandas med indie och en lysande melodi. Helt klart låten som spelades högst under helgens valborg och som även kommer gå varm resterande våren och sommaren.

Sam Smith – Love me more

Att älska sig själv är det viktigaste som finns och Sam Smith har alltid promotat detta budskap, kanske nu mer än någonsin. Sångaren verkar genom nya singeln Love me more lämna bakom sig det syntiga och välpolerade radioformaterade som plattan Love Goes många gånger var. Nu återgår han istället till pianodrivem gospel. Precis där han är som allra bäst.

Alex Järvi – Förför mig

Första låten för året från Alex Järvi heter Förför mig och är komiskt nog exakt vad artisten gör med mig som lyssnare. Med en stark melodi och omedelbar hook är detta helt klart en av sångarens bästa släpp och doftar sommarhit lång väg.

Khalid – Skyline

R&B undret Khalid presenterar en mer 80-talsdoftande ljudbild och gladare uttryck än vad vi är vana vid. Men inte mig emot! Syntar och funkiga basgångar kompletterar sångarens mjuka stämma minst lika bra som höra beats. Lägg därtill att han har ett riktigt charmigt leende som vi inte riktigt fått se innan.

Giveon – Lie Again

Den moderna crossovern mellan pop och R&B stavas Giveon. Den här veckan visar sångaren återigen varför han hyllas av hela världen. Mjuka rytmiseringar bryts mot tunga beats och en läcker gitarrslinga. Magiskt!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011