Idag är det dags för Whylemin att släppa ännu en singel från hennes tidslinje av låtar som utforskar teman kring hjärtekross. Genom Everytime ger hon oss en mäktig popballad som talar om rädslan för att bli lämnad i en relation. Tillsammans med sin producenten Calle Johansson målar de upp en atmosfärisk ljudbild som försätter en i trans för att slutligen brista ut i ett otroligt pampigt symfoniskt outro. Såklart var vi bara tvungna att ställa några frågor till artisten och få mer bakgrund kring denna lysande singel.

Favoriter Apple Music

Med nya låten Everytime presenterar du andra nedslaget i en tidslinje av musik som speglar hur det är att bli hjärtekrossad. Hur kommer det sig att låtarna handlar om detta? 

Det är en självbiografisk tidslinje av låtar, så anledningen är att jag blivit heartbroken massa gånger. Det är mitt sätt att bearbeta, och det känns fint att sorgen kan få bli musik. Take your broken heart and turn it into art, helt enkelt. 

Kommer det komma fler singlar på detta tema eller en samling av något slag? 

Yes, det kommer flera broken hearted songs, och nästa singel i sommar! Historien utvecklas fortfarande med pusselbitar som faller på plats, så vi får se hur lång tidslinjen blir. Men drömmen har alltid varit att släppa ett helt album, om jag säger så. 

Vad önskar du att lyssnaren ska känna när de hör den här låten? 

Jag hoppas att det ska kännas som att hålla i en hand som vet precis vad du går igenom, för alla andra forever singles out there. 

Vad symboliserar och handlar Everytime om för dig? 

Den handlar om rädsla mest tror jag. Både en väldigt konkret rädsla kring en person man inte vill förlora, men också en existentiell rädsla om vad livet egentligen är utan kärlek.

Kommer du ihåg hur låten skrevs och vad känslan var då? 

Jag skrev den när jag, skräll, var hjärtekrossad. Men den handlar egentligen om två olika heartbreaks. Halva låten kom till först, och sen blev jag dumpad igen och skrev klart resten. Den grundar sig i ett stort jävla fett tvivel om ifall det någonsin kommer bli bra. 

Kommer du ihåg den första låten du någonsin skrev och hur den blev? 

Haha, ja det gör jag faktiskt! Jag har ett tydligt minne av hur jag går runt för mig själv på skolgården när jag är kanske sju år och nynnar på en melodi med texten “how are you, how are you, how’s the baby?”. En hit som ni hör! 

Soundet för Everytime är ömsint men ändå stort med stråkar och melankoli. Hur har du kommit fram till att det är såhär det ska låta? 

Eftersom texten är så skör och handlar om tvivel och uppgivenhet, så ville jag att musiken skulle kännas som en tröst. Jag kom med en pianodemo till producenten Calle Johansson som jag jobbar med och han förstod direkt. Sen åkte jag båt hem efter vår session den dagen och minns att jag satt och lyssnade på demon vi gjort och tittade ut på vågorna och kände “ja, precis såhär, som att bölja ute på öppet hav”. 

Var stråkarna givna från början? 

Nej första demon var mer avskalad och inte lika dramatisk. Men vi tittade mycket på videos av storslagna isländska bergslandskap när vi proddade och insåg att ett mäktigt stråkoutro var absolut nödvändigt för den här låten. 

Berätta lite om omslagsbilden, varför svartvitt och suddigt? 

För att det är snyggt! 

Hur skulle du själv beskriva ditt sound? 

Ärligt, meditativt och dramatiskt.

Hur har du format din unika ljudbild? 

Jag har spelat och spelat och känt efter och känt efter. 

För de som inte känner till dig. Vem är artisten Whylemin? 

En 28-årig artist från Stockholm som skriver om förlorad kärlek. Jag utbildar mig också till miljövetare, så kopplingen till naturen är en viktig del av både mitt liv och min musik. 

Vad kommer du från för musikalisk bakgrund? 

Har spelat piano och sjungit under hela min uppväxt, sen var jag en sväng på Berklee College of Music och pluggade sång och låtskriveri. Även frilansat lite som körsångerska och pianist. 

Nu är det alltså dags för singel. Vad är din förväntningar på släppet? 

Åh, jag hoppas att den får landa i en famn som verkligen behöver den. 

Vad händer för dig härnäst 2022? 

Det blir spelning och releasefest på Obaren i Stockholm 4 maj! Kom och fira!  

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Nordiska Favoriter

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.