Funkigt, R&B-doftande med rätt mängd melodi pop. Så låter det när Dolly Dolores ger oss singeln Night Time. Med snygga blås-partier och soulig röst för hon oss till ett rökfyllt dansgolv där mystiken ligger tät och desperationen är påtaglig. Låten talar nämligen inte om att vara stark utan snarare skör och rädd för att bli lämnad av den man älskar. Liksom all bra popmusik är detta låten som vi gråter och dansar till samtidigt. Helt i min smak!

Apple Music

“Jag har alltid lyssnat mycket på klassisk soul och inspirerats av de stora rösterna. Men på senaste tiden har jag också börjat gilla elektronisk musik och analoga synthar. Det hoppas jag hörs i låten! Sedan har jag alltid drömt om att få göra en sjukt deppig låt som också funkar på ett dansgolv. Jag har varit trött på att dagens popmusik ofta översvämmas av låtar som uppmanar folk att vara starka och komma över sitt heartbreak. Men ibland vill man bara ha något att gråta till.”

Dolly Dolores

Det hörs att artisten inspirerats av soul men samtidigt finner stor inspiration i dagens pop. Soundet blir tidlöst med en hel del inspiration från 70-talet som kombineras med noggrant utvalda syntar. Just Night Time säger artisten kom till när hon bestämde sig för att börja producera och spela in musik själv. Låten är faktiskt den första som skapades vilket är mäkta imponerande.


Det har nu gått en tid sedan vi fick musik från Dolores som debuterade redan 2014 men det nya materialet markerar en nystart. Här har hon bland annat samarbetat med producenten och pianisten Christopher Dominique.


“Det känns kul att vara tillbaka efter så lång tid utan musiksläpp. Det var några år som jag tappade skaparglädjen och blev lite vilsen i vad för typ av musik jag ville skapa. Nu har jag hittat rätt och vet vad jag vill. Dessutom har jag mer kontroll över hela processen och är involverad i alla delar – produktion, låtskrivande, visuellt material osv. Och det känns viktigt!”

Dolly Dolores
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.