Med en pulserande elektropop-produktion och barnkör kastas vi in i låten Gimme spirit med Vancouver-duon Dear Rouge. Energi kombinerad med hopp, något som vi absolut kan behöva dessa dagar. Och det är verkligen det vi får med låten. Den är peppande känslan som gör att man kan ta sig de där extra milen.

Apple Music

Om låten berättar bandet:

”Vi skrev den här låten i en tid av osäkerhet och rädsla för framtiden. Texten som fastnade var ”take me back to why we started in the first place”. Vi kände den här känslan att om vi kunde komma ihåg hela anledningen och just kärnan i att göra den här skivan, så skulle hjärtat och passionen bara komma. Vi visste bara att det var speciellt; den här låten ger oss hopp och blev titelspåret för albumet.”

Gimme spirit är tagen från albumet Spirit som nu är släppt på sin streamingplattform.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.