Det är dags att stifta bekantskap med Oliver Zach här i bloggen. Artisten debuterar med den lekfulla och medryckande poplåten Author of my life. Klassisk singer-songwriterpop skulle jag säga, med bra historieberättande och melodi. Och på detta får vi en kärlekshistoria i sagomiljö. Vad är det inte att älska med detta liksom?

Följ på Apple Music

Jag bad Oliver berätta lite mer om sig själv och låten i denna intervju.

Så, vem är Oliver Zach? Berätta lite om dig själv och din bakgrund.  

Jag är 24 år gammal och bor i Bålsta, norr om Stockholm. Jag har skrivit musik i princip sedan jag lärde mig att skriva som barn. Idag har jag skrivit hundratals med låtar men det är först nu som jag givit ut min första singel. Idag pluggar jag på högskola och i sommar så kommer jag få min kandidatexamen i ekonomi. Jag är även utbildad fastighetsmäklare.

Nämn några artister som inspirerat dig igenom åren och på vilket sätt. 

Jag älskar 60- och 70-talsmusik och det är främst det som jag lyssnar på och som har inspirerad mig med min egen musik. Band som The Beatles och The Rolling Stones och artister som Elton John, Jimi Hendrix och Bob Dylan med flera, är några som har inspirerat mig mycket.

En låt som verkligen förändrade ditt liv och varför. 

Det finns nog många som har gjort det så kan inte säga en.

Vad är det du personligen går mest igång på i en låt – texten eller melodin?

Svårt att välja, det är sambandet mellan de två som jag tycker gör en riktigt bra låt. 

Vad har du för hobbys vid sidan av musiken? 

Mitt liv kretsar väldigt mycket kring musik och fotboll. Idag spelar jag inte fotboll längre själv men istället så spenderar jag mycket tid genom att titta på det.
Utöver det tycker jag om att träna.

Du debuterar med singeln Author of my life. Berätta vad låten handlar om.

Author of my life är en kärlekshistoria där jag använder mig av liknelser till sagovärlden. Texten handlar inledningsvis om en relation som verkar bra tills protagonisten inser att den han älskar utan problem kan skriva om deras kärlekshistoria hur hon vill. Hon är the hans livs författare och bestämmer villkoren om de ska vara tillsammans eller inte. Så det är det som låten kretsar kring, en misslyckad relation där en part bestämmer villkoren. 

Hur arbetade du fram låten? 

Det började med att jag ville använda mig av Once upon a time och liknande uttryck som i en saga. Utifrån det så kom jag på versen och melodin och jobbade mig fram till refrängen där jag kom på textraden ”Author of my life”. Jag tyckte det var en riktigt bra textrad och skrev då om texten så att det skulle passa till det. Och därifrån jobbade jag fram låten. Jag fick idén en dag och sen skrev jag klart låten dagen efter.

Vilken är enligt dig den ultimata sagoberättelsen?

Den ultimata sagoberättelsen måste vara en som innehåller alla klassiska sagoklyschor. En prinsessa som behöver räddas, någon ond häxa och andra sagovarelser. Jag får säga Snövit, den tyckte jag var väldigt bra när jag var liten. 

Var hoppas du se dig själv om fem år och vad skulle vara den stora artistdrömmen? 

Om fem år så hoppas jag att jag befinner mig i musikbranschen. Får jag drömma så skulle jag velat ha gett ut åtminstone ett album om fem år. Den stora artistdrömmen är att kunna leva på och arbeta med min musik med allt det innebär. Ge ut album, turnera och så vidare.  

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011