Snart är det dags för debutplatta från Hugo Holke. Den 13 maj landar fullängdaren Tordyvel, men redan nu kan artisten berätta att låtordningen på plattan har en stor betydelse för berättandet. Här kommer han nämligen veckla ut lagerna av en historia om en ensamstående pappa och sina två döttrar. Nya singeln Natten & dagen är en kärlekshistoria några år in i berättelsen då pappan gifter om sig. Vilket genom musiken översätts till att han (pappan) är natten och hon dagen. Ett bildligt koncept som återigen visar på vilken fingertoppskänsla för det berättande artisten besitter. Natten & dagen sveper in som en varsam smekning och lägger sig som ett lugnt skimmer över öronen. Personligen sätts jag i ett sinnestillstånd av trans och trollbinds av Hugos folk-inpirerad pop.

Skicka in din musik

”Natten & dagen är en gåva till min pappa som jag fick möjlighet att spela på hans bröllop”.

Hugo Holke

Det är nästan oförskämt hur skickligt Holke sammanför gammal svensk folktradition med modernt berättande. Vilket därigenom positionerar honom som en av de mest lovande singer-songwriterna på svenska marknaden. På det aktuella såret gästas han av Lisa Åkeflo som för tankarna till självaste Monica Zetterlund. Tillsammans står deras röster i perfekt harmoni och lägger man därtill de fina blås-partierna och känslan av symfoniorkester blir det inget annat än gåshud!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011