Snart är det dags för debutplatta från Hugo Holke. Den 13 maj landar fullängdaren Tordyvel, men redan nu kan artisten berätta att låtordningen på plattan har en stor betydelse för berättandet. Här kommer han nämligen veckla ut lagerna av en historia om en ensamstående pappa och sina två döttrar. Nya singeln Natten & dagen är en kärlekshistoria några år in i berättelsen då pappan gifter om sig. Vilket genom musiken översätts till att han (pappan) är natten och hon dagen. Ett bildligt koncept som återigen visar på vilken fingertoppskänsla för det berättande artisten besitter. Natten & dagen sveper in som en varsam smekning och lägger sig som ett lugnt skimmer över öronen. Personligen sätts jag i ett sinnestillstånd av trans och trollbinds av Hugos folk-inpirerad pop.

Nordiska Favoriter

”Natten & dagen är en gåva till min pappa som jag fick möjlighet att spela på hans bröllop”.

Hugo Holke

Det är nästan oförskämt hur skickligt Holke sammanför gammal svensk folktradition med modernt berättande. Vilket därigenom positionerar honom som en av de mest lovande singer-songwriterna på svenska marknaden. På det aktuella såret gästas han av Lisa Åkeflo som för tankarna till självaste Monica Zetterlund. Tillsammans står deras röster i perfekt harmoni och lägger man därtill de fina blås-partierna och känslan av symfoniorkester blir det inget annat än gåshud!

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.