Med Low släpper Heberlin sista låten från EP:n By You som är ute idag. Här bjuder sångerskan oss på en stark och rytmisk poplåt som handlar om läkningsprocessen efter ett förhållande av svek.
Jag bad sångerskan berätta lite mer om låten och EP:n i denna intervju.

Följ på Apple Music

Läste att du var ett stort fan av Hans Zimmers musik. Var det rättvist att han fick en Oscar för Dune och vad tyckte du om musiken i den filmen? 

Ja det stämmer mycket bra. Han är ett musikaliskt geni som vågar tänja på gränserna och dra dem till sin spets. Exempelvis Ripples in the sand ifrån filmen Dune är en låt som inte alls passar in i den typiska genren av filmmusik, han utmanar ljudet av en kvinnas sårbara stämma ihop med tuggande, märkliga ljud som greppar tag i ens själ och som sedan övergår till något vackert igen i exempelvis Visions of Chani. Vilket är hela meningen med filmmusik, du ska bli påverkad och rörd.

Personer som vågar sticka ut, personer vågar göra det andra inte vågar, det är personerna som förtjänar en Oscar, och det gör Hans Zimmer. Han är en stor inspiration för mig, inte bara i musikväg, men i hans sätt att släppa på spärrarna och istället lyssna på känslan. Han skapar inte musik för att få streams eller blin erkänd, han gör det för han älskar det. Så tolkar jag det.

Du är nu aktuell med EP:n By You. Berätta, vad är den röda tråden på EP:n? 

By You är en slags reflektion av en läkningsprocess skulle man kunna säga, där varje låt reflekterar olika faser av en läkningsprocess efter att ett förhållande, av olika anledningar, gått i kras.

Low – sveket (upptäckt av ett svek)
On my own – realization (inser vad som skett)
By you – Ilska (sviken och förödmjukad)
WORDS – lämnandet (man har valt att lämna men är vilse och rädd för allt man kände till var en lögn)

By You är en berättelse, en slags hälsning eller ett brev till personen som svek dig och fick dig att gå igenom allt. Personen som satte dig i olja och sen tände eld. This was made, by you.

Pressbild

Låten Low blir senaste singeln från EP:n – vad handlar Low om? 

Low reflekterar den första fasen av en läkningsprocess. Upptäcknandet av ett svek, dvs första tankarna som går igenom ens huvud när man befinner sig i något man själv inte valt eller har kunnat påverka.

Hur arbetade du fram låten? 

Låten kom väldigt spontant och snabbt. Jag tror det skrevs på en timme. Nästan alla låtar i EP:n skrevs väldigt snabbt. Jag övertänker inte så mycket när jag skriver musik, jag skriver utifrån några ackord som sätts i loopar och låter det som ska komma, komma helt enkelt.

Nu med EP:n ute – hur ska du fira släppet? 

Oj, jo men det känns som jag firar lite hela tiden. Jag är så tacksam över att ha möjligheten att släppa musik som delas med hela världen. Att mina ord, och mina melodier, som kommit ifrån mitt huvud, delas med andra och är till för andra att lyssna på. Det är så coolt. Och det som betyder mest, det är när personer som lyssnat på min musik kommer fram och berättar hur min musik har hjälpt/påverkat dem. Det om något är värt att fira.

Har du förresten några planer för våren / sommaren? 

I sommar har jag bl.a en spelning inbokad i skåne den 25/6 och lite andra saker på gång. Jag är öppen för bokingar i både Sverige och internationellt och sen hoppas jag kunna sätta mig i studion snart igen!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011