Det är dags att charmas rejält av talangen Bony-B när han släpper den sköna singeln Kom nära.
Med rötter i Kongo Kinshasa har Bony-B rytmen och dansen i blodet. Artisten önskar sprida sina beats och melodier på sitt sätt och det är genom att få folk att dansa. Något som i mina öron låter helt perfekt! Musik är till för att framkalla känslor och glädje samt rörelse är definitivt något vi behöver mer utav. Aktuella singeln framkallar såklart även den höftrörelser och kommer tillhörande video. Här tydliggör artisten att Kom nära handlar om kärlek och att lyfta den personen man tycker om. Strax innan släppet hörde vi av oss till sångaren för att få reda på mer om släppet.

Apple Music Svensk Pop

Aktuell med ny singel Kom nära som du säger handlar om att återvinna förlorad kärlek. Vad betyder det? 

Min bror har varit tillsammans med en tjej cirka tre år nu, men tyvärr blev det uppbrott mellan dem. Kärlek är kärleken det spelar ingen vart man kommer ifrån, vilken färg man har, rik eller fattig, kort eller lång utan det handlar om två hjärtan som matchar. När min bror ringde och förklarade att han vill återförenas med sin älskade såg jag min roll som artist att skapade en låt som hjälpte honom få tillbaka sin livspartner.

Kommer du ihåg hur ni arbetade fram låten?

Jag kom från jobbet trött och gick genom mina beats och valde ett av dem och började skriva texten efter samtalet med min bror. Tanken var att göra klart en låt innan den här men jag prioriterade denna istället, dagen efter skrev jag klart låten och spelade veckan därpå.

För de som inte har koll på dig, vem är Bony-B?

Mitt namn är Bony Bolia jag flyttade till Sverige 2010 med min mor och mina två syskon. Jag jobbar som boendehandledare inom LSS Södertälje kommun, pluggar till silviasyster på Sophiahemmet högskola och jag är barn- och ungdomsledare i Hillsong kyrkan. Många beskriver mig som en snäll, ödmjuk, hjälpsam och generös kille. 

Ditt sound beskrivs som ganska genreöverskridande där du testat mängder av stilar. Hur kommer det dig? 

Jo men man måste ju skapa allt möjligt och se vad folk uppskattar mest eller föredrar.

Nämn ett par artister som inspirerat dig igenom åren och på vilket sätt? 

Molly Sandén, Victor Leksell, Estraden, Cherrie, Newkid, Miriam Bryant. Utrikesartister: Gimsdadju och Fallly. Att bli inspirerad av någon betyder något man saknar i sig själv och det kan vara på olika områden, på det sätt de sjunger, låttolkningar och kreativitet.

Foto: Eric Kaimano Mugisha

Du har rötterna i kyrkans värld, hur har det påverkat din egen musik? 

Jag är född i kristen tro, kyrkan har inga problem med vad gör jag för musik. Däremot representerar jag kyrkan och behöver tänka på text jag skriver, jag leder ju ungdomar och vill agera förebild för nästa generation.

Hur blev den första låt du skrev och vad handlade den om? 

Det var helt okej,  Den jag bryr mig om är titeln till låten. Men man lär sig småningom och utvecklas, mina låtar berömmer mest kvinnor och ger respekt till dem.

När kände du att du ville satsa helhjärtat på musiken? 

2019 bestämde jag mig att köra helt 100 % och ingenting annat kan stoppa mig. 

Du producerar och skriver din egen musik, hur viktigt är det för dig? 

Det är viktigt att ljudet och mina videos ska vara i bra kvalitet. 

Vad är fördelarna med att vara independent?

Fördelar är att man bestämmer vad man vill göra själv, det finns nackdelar också man vill göra mer men resurs saknas, studio kostar en del och även video.

Utanför musiken vet jag att du även är professionell dansare, berätta mer om hur kom i kontakt med dansen och hur stor del den är av ditt liv idag?

Dansen har alltid varit i blodet och man gick också några workshops i Sverige. Idag dansar nästan alla och dansen har alltid varit en kombination med musik. 

Nämn en låt som förändrade ditt liv och varför? 

Det finns massor men Wake my soul är en av de jag varje gång jag lyssnar på känner Guds närvaro.

Du hade stor framgång med låten Kembo. Berätta, vad handlar den om? 

Låten handlar att prisa allsmäktige Gud, träd, fåglar, prisa honom och varför inte jag? Bibeln säger i Psalm 103:2  Lova Herren, min själ, minns allt det goda han gör.

Var ser du dig om fem år? 

Jag står på scenen på Grönland, Globen eller Summerburst inför publik och bjuder på fina grejer de aldrig upplevt tidigare.

2022 har nästan bara börjat så vad kan vi förvänta oss mer av dig under året? 

Efter Kom nära, har jag ett samarbete med en annan artist c-joe som också kör afrobeats. Efter kommer sommaren och då kommer jag leverera sommar-vibes! Under hösten landar kanske två till projekt så det finns massa på gång!

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Popmuzik Popcast

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.