Efter uppbrott kommer kärleksförklaringar, övertänkande och tafatta försöka att gå vidare. Exakt detta är vad Shawn Mendes och för den delen Camilla Cabello sysslat med på senare tiden. Vi som lyssnare kan bara sitta bredvid och ta till oss den musiken som kommer av det. Dessvärre är det väl alltid så att den bästa musiken skrivs när man mår som allra sämst? Ganska ironiskt med tanke på att musik för de flesta är något som ger lycka. Men samtidigt är det ett otroligt verktyg för att uttrycka känslor. Något Mendes verkligen gör på aktuella singeln When you’re gone. Det är inte så överraskande att produktionen går åt pop-punk hållet och följer samma sound som Justin Biebers senaste mer organiska platta. Men skit samma, jag älskar Shawns röst och har alltid gjort.

Favoriter Apple Music

Här ger han oss en drömsk kärlekslåt med en kraftfull refräng. Låten markerar första släppet sedan december och problematiserar såklart hur man ska gå vidare efter ett break-up.

Den mångårige samarbetspartnern Jay Martin har varit med och spelat in den officiella musikvideon, filmad under flera dagars inspelning, med repetition i Toronto, Kanada. Det visuella konceptet bygger upp inför till Mendes livedebut av låten på SXSW i Austin, Texas.

Mendes kommer att framföra When you’re gone och hans hit-fyllda katalog när han återvänder till till Wonder: The World Tour med nypremiär den 27 juni i Portland. Kanske kan vi förvänta oss ett album i höst?

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011