Efter uppbrott kommer kärleksförklaringar, övertänkande och tafatta försöka att gå vidare. Exakt detta är vad Shawn Mendes och för den delen Camilla Cabello sysslat med på senare tiden. Vi som lyssnare kan bara sitta bredvid och ta till oss den musiken som kommer av det. Dessvärre är det väl alltid så att den bästa musiken skrivs när man mår som allra sämst? Ganska ironiskt med tanke på att musik för de flesta är något som ger lycka. Men samtidigt är det ett otroligt verktyg för att uttrycka känslor. Något Mendes verkligen gör på aktuella singeln When you’re gone. Det är inte så överraskande att produktionen går åt pop-punk hållet och följer samma sound som Justin Biebers senaste mer organiska platta. Men skit samma, jag älskar Shawns röst och har alltid gjort.

Popmuzik Popcast

Här ger han oss en drömsk kärlekslåt med en kraftfull refräng. Låten markerar första släppet sedan december och problematiserar såklart hur man ska gå vidare efter ett break-up.

Den mångårige samarbetspartnern Jay Martin har varit med och spelat in den officiella musikvideon, filmad under flera dagars inspelning, med repetition i Toronto, Kanada. Det visuella konceptet bygger upp inför till Mendes livedebut av låten på SXSW i Austin, Texas.

Mendes kommer att framföra When you’re gone och hans hit-fyllda katalog när han återvänder till till Wonder: The World Tour med nypremiär den 27 juni i Portland. Kanske kan vi förvänta oss ett album i höst?

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.