Stig in i EUTs magiska värld där spröda syntar agerar kompass. Bandet består av hela fem musiker! Där finner vi Megan de Klerk på sång, Tessa Raadman och Emiel de Nennie på gitarr, David Hoogerheide på bas och keys samt Jim Geurt bakom trummorna. Önskan är att bjuda lyssnarna på ett fartfyllt äventyr kantat av hookiga refränger och färgstarka produktioner.

Favoriter Apple Music

Nysläppta Step by step följer helt klart i den linjen och presenterar en experimentell ljudbild där bandet valt att blanda organiskt med elektroniskt på ett utmärkt sätt. Extra förtjust är jag i hur de väljer att kontrastera melodin till ackorden vilket skapar en häftig kontrast. Lägg även extra märket till det urläckra mellanspelet vid 2:30 där krispig elgitarr agerar lead för att därefter explodera ut en slutrefräng.

Tillhörande video utspelar sig i ett dunkelt mörker där bandet ger sig ut på en resa genom natten. Knasigt, men uppseendeväckande är detta det perfekta komplementet till en lysande indielåt.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.