Den amerikanska artisten Emmrose släpper här den politiskt laddade singeln Brave New World

Låten är ett filmiskt stycke inspirerad av några av artistens favoritromaner som George Orwells 1984, 1932 års roman Brave New World och de berömda raderna i Shakespeares Stormen, ”O brave new world, that has such people in it!”

”Jag lekte med några ackord och gjorde en liten arpeggio-slinga samtidigt som jag fick versmelodin in i mitt huvud. Jag skrev om en av böckerna jag läste när jag kom in i studion hade jag bara låtens grund, bara ackorden, melodin och texten. Min producent Mike Abuiso skapade det episka, filmiska soundet som hörs. En av mina främsta influenser var låten Street Spirit (Fade) Out) av Radiohead, jag bara älskar hur gitarren låter i den låten. Mike och jag använder ofta Radiohead som referenspunkt med produktionsstartpunkter för mina inspelningar.”

Emmrose

Sett till soundet kombinerar Emmrose teman från dystopiska romaner som är relevanta för galenskapen i vår värld idag, inblandade i krig, desinformation och konspirationsteorier. När hon skrev Brave New World hade USA precis valt den nya presidenten mitt i ett massivt desinformationskrig. Emmrose kunde inte undvika att bli inspirerad av att höra vänner, nyheter och sociala medier som virvlar runt omkring henne med konspirationsteorier influerade av politiskt motiverade desinformationsgrupper. Sammanvägt influenser som skapade den nya singeln. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.