Brooklyn dream-pop favoriter Endearments återvänder med nya medlemmar och ny musik. Deras senaste singel Heartbreaker är en starkt influerad new wave och post-punk. En låt där frontmannen Kevin Marksson reflekterar över slutet på ett misslyckat förhållande.

”’Heartbreaker handlar om att gå igenom stegen i en relation när du vet är över. Den del av låten som slår mig hårdast är refrängen; ”jag borde ha sagt till dig att jag inte vill älska dig längre.” Det handlar om att komma överens med vad du behöver innan du verkligen känner det.”

Endearments

Tillskottet av trummisen Will Haywood Smith och gitarristen Anjali Nair har gjort att Marksson kan kliva ännu mer in i sin roll som basist och sångare. Heartbreaker är artistens mest uttrycksfulla singeln hitintills med sin porlande falsett och subtila viskningar.

Rolig fakta är att singeln spelades in direkt på kassettband, en kreativ begränsning gruppen njöt av. Produktionen har en enkel tydlighet en klingande gitarr här, en ylande synth där och allt återspeglar varje medlems distinkta karaktär.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.