Jakob Karlberg och Albin Johnsén har under senaste åren hittat varandra och samarbetat en hel del som låtskrivare och label-mates. Men de har inte släppt en låt ihop – tills nu.

”Vi har gjort ett par låtar tillsammans innan men vi har aldrig blivit 100% nöjda. Så istället för att släppa dom så har vi sagt att vi kör när vi har den där låten. Den här kändes så från första hooken.”

Albin Johnsén 

Idag är det nämligen dags för herrarna att släppa singeln Jag tänker på dig. En emotionell låt som mixar Albins rap med Jakobs popsång. Resultatet blir både behagligt och skönt i sitt R&B-beat och starka melodi i refrängen. En låt med en tydlig hitpotential skulle jag säga.

Jag tänker på dig skrevs under deras senaste turné, på ett hotellrum i Skövde i december 2021.

”Vi kände redan från första sekund att det var något speciellt med låten, den fångande oss och vi skrev klart allting ganska snabbt. Sången är faktiskt inspelad i det deppiga hotellrummet jag bodde i, vi försökte återskapa stämningen när vi kom tillbaka till studion men landande i att tagningarna från Skövde var bäst”

Jakob Karlberg

Du hör resultatet av Jakob och Albins första duett här i bloggen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.