Jakob Karlberg och Albin Johnsén har under senaste åren hittat varandra och samarbetat en hel del som låtskrivare och label-mates. Men de har inte släppt en låt ihop – tills nu.

Popmuzik Popcast

”Vi har gjort ett par låtar tillsammans innan men vi har aldrig blivit 100% nöjda. Så istället för att släppa dom så har vi sagt att vi kör när vi har den där låten. Den här kändes så från första hooken.”

Albin Johnsén 

Idag är det nämligen dags för herrarna att släppa singeln Jag tänker på dig. En emotionell låt som mixar Albins rap med Jakobs popsång. Resultatet blir både behagligt och skönt i sitt R&B-beat och starka melodi i refrängen. En låt med en tydlig hitpotential skulle jag säga.

Jag tänker på dig skrevs under deras senaste turné, på ett hotellrum i Skövde i december 2021.

”Vi kände redan från första sekund att det var något speciellt med låten, den fångande oss och vi skrev klart allting ganska snabbt. Sången är faktiskt inspelad i det deppiga hotellrummet jag bodde i, vi försökte återskapa stämningen när vi kom tillbaka till studion men landande i att tagningarna från Skövde var bäst”

Jakob Karlberg

Du hör resultatet av Jakob och Albins första duett här i bloggen.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.